Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Endoskopik meme büyütme

 

Meme büyütme estetiğinde form yanında fonksiyon da önemlidir. Endoskopun kullanımı ile duyu sinirleri korunabilmekte, bir başka deyişle fonksiyonu olan bir sonuç elde edilebilmektedir.

Meme büyütmede duyunun korunması çok önemlidir. Meme hem seksüel hem de süt salgısı olan fonksiyonel bir organdır. Bu görevleri yerine getirebilmesi için duyusunun yeterli olması gerekir. Endoskopinin kullanımı meme büyütmede protezin yerleştirileceği cebin çok düzgün, simetrik ve temiz hazırlanmasını sağlar. Bu tip işlemler çok küçük bir giriş yerinden protezin yerleştirilebilmesine yardımcı olur.


 

Endoestetik cerrahi 3-4 mm.lik teleskoplarla deri altından yapılan kapalı bir işlemdir. Teleskobun ucundaki görüntü ekrana aktarılır. Görüntünün daha büyük olması anatomik yapıların korunabilmesini sağlar. İşlemin çok hassas ve özenli yapılabilmesini sağlar.

Meme protezleri kas altı ve meme altı dışında fasya olarak adlandırılan, göğüs kasını saran kalın zar altına da yerleştirilebilmektedir. Bu tür yerleşimin hızlı ve ağrısız iyileşme gibi avantajları vardır. Göğüs kasına da hiçbir hasar verilmediği için, kişinin işe dönmesi hızlı ve kolay olmaktadır. Bu planın protez için hazırlığında endoskopun kullanımı, işlemi hem kolaylaştırmakta, hem de  daha iyi yapılabilir hale getirmektedir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.