Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Deri rengi bozulmaları ve göz altı morlukları


Yüzümüzdeki kırışıklık ve sarkmalar yaşlanmanın asıl belirtilerini oluşturur. Aslında deri rengi, rengin tonu ve homojenliği  de yaşlanmış  görüntüye katkıda bulunur. Yıllar ilerledikce orijinal deri rengimizden uzaklaşırız. Bu uzaklaşma güneş ışığı, solaryum, hormonlar ya da bazı diğer dış etkenler ile oluşur.

Her birey kendine özgü yüz özelliklerine sahip olduğu gibi, kendine özgü bir renk ve tona sahiptir. Cilt rengimiz yaşlanma dışında enerjimizi, duygusal durumumuzu, sağlığımızı  belirten önemli ipuçları verir. Sağlıklı, genç ve dinamik kişilerin derileri  parlak ve homojendir.

Yüzdeki renk değişiklerinde göz  kapağının ayrı bir önemi vardır. İletişim gözlerde başladığı  için göz çevresi sorunları yüzün estetik puanını çok düşürür. Göz altı morlukları kişiyi olduğundan yaşlı ve yorgun gösterdiği için yüz estetiğini bozar. Göz altı morluklarının birkaç nedeni vardır. Birincisi, deri hücrelerindeki  koyu renk veren boya maddelerindeki artış, ikincisi  göz altında toplar damarlarda artış ve bunun ince deriden gözükmesi, bir diğer neden de göz derisinin gevşemesi ve ışığı yansıtmayıp gölge oluşturmasıdır.

NEDENE GÖRE TEDAVİ
Nedenler farklı olduğu için tedavi de farklı olacaktır. Tedavide Nd-Yag, KTP, Erbium-glass, erbium, CO2 gibi lazerler kullanılmaktadır. Deri kalitesi kötü ise lazerle deri soyulup, sıkılaştırılabilir. Deri kalitesi iyi ise deri hücrelerinin boya maddesi biriktirmesini önleyecek lazer tedavileri yapılır. Lazer ile soyma durumlarında iyileşme birkaç günü alır.  Diğer tedavilerde hafif düzeyde kızarıklık ve şişlik ile kişi günlük yaşama devam eder. Bu durumda ise seanslar gerekecektir. Lazerle göz altı morluklarının giderilmesi işlemi sırasında, doğum kontrol hapları başta olmak üzere, cilt rengi üzerinde etkili ya da kişinin ışık duyarlılığını arttıracak bazı ilaçların  alınmaması gerekir. Morluklarının giderilmesi sonrası bakım da çok önemlidir. Derinin boya maddesi toplamasını önleyecek türden hidrokinon  ve benzeri maddeleri içeren kremler ile güneş koruyucular ve uygun güneş gözlüğü kullanımı mutlaka gereklidir.

GÖZALTI TORBALARI
Göze yakın lazer tedavilerinde gözü koruyucu önlemler yanı sıra, lazer güvenliği üst düzeyde olan yerlerde yapılması gerekir. Bazen göz altı torbaları  şemsiye gibi gölge yaparak yanlış bir izlenimle göz altı morluğu varmış gibi gösterebilir. Bu durumun tedavisinde  fazla yağ torbalarının şekillendirilmesi gerekir. Bu işlem sırasında da lazerin kullanımı mümkündür.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.