Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Kaş estetiği

Yeni bir yıl yaklaşıyor. Yeni yıla yenilenmiş olarak girmek ve hatta gençleşerek girme trendi yayılıyor. Yeni yılın popüler işlemlerinden birisi kaş ekimi olarak görünüyor.

Kaş şekli, kalınlığı ve yüzdeki pozisyonu güzel bakış için çok önemlidir. Özellikle kıl transferi kaş sorunlarının çoğunu halledebilecek durumdadır. Yanlış kaş alımları, yanlış epilasyonlar, kaza ya da yanık gibi pek çok nedene bağlı olarak kaş kayıpları olur. Sıklıkla kaşın kuyruk kısmında bu kayıplar yaşandığı gibi, bazen aşırı seyreklik, kaş asimetrileri hatta bazen bütün kaşta kayıplar yaşanabilir. Değişen moda trendleri de kaş ekimini gerektirebiliyor. Daha kalın ve düz kaş modası kaş ekimi talebini arttırmış görünüyor.

Yaş ilerledikçe özellikle hormonal nedenlere bağlı kaş kayıpları olur. Bu kayıplar kaş altı dokusunun daha çok erimesine, kaşın düşmesine ve kemiksi bir bakışın oluşmasına neden olur. Bu nedenle yüz gençleştirme için de kaş ekimi tamamlayıcı bir yöntemdir.

Doku kalitesi iyi olduğu sürece ense bölgesinden alınan kıllar ile yapılan ekimler iyi sonuç verir. Dövme ile yapılan işlemler özellikle yakın mesafede doğal sonuç vermeyecektir.

Kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılabilir. Enseden alınan greftten elde edilen kıllar mikroskop aracılığı ile tekli ünitelere ayrılır. Bu işlemde saçların kesilmesine gerek yoktur. İstenen kaş pozisyonu ve kalınlığı çizilir. Çizilen bölgede oluşturulan mikrotüneller içerisine kıl folikülleri yerleştirilir. Kaş ekiminde saç ekimi gibi çok gür bir sonuç hedeflenmez. Ekilen kılların yüzde 90’a yakın bir oranda tutacağı söylenebilir. İşlem sonrası birkaç günlük bakım yeterli olacaktır.

 

 

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.