Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
BEYNİ ANLAMAK
Prof. Dr.  SERAP UYSAL
Çocuk Sağ. ve Has. Uzm. / Çocuk Nörolojisi Uzm.
Yazı Boyutu:
Merhaba

 

Ben Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Çocuk Nörolojisi Uzmanı olarak görev yapmaktayım.

 Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım.

 “Çocuklar büyüklerin küçültülmüş bir modeli değildir” gerçeğinden hareket edildiğinde çocukların gerek özellikleri ve gerekse hastalıklarının yaşlara göre gösterdiği farklılıklar çok açıktır. Bazı sorunlar, bazı hastalıklar sadece çocuklarda görülebilirken bildiğimiz bir başka gerçek de erişkin yaş gruplarına ait birtakım hastalıkların çocuklarda görülmediğidir.

Dolayısıyla her sistemin çalışma düzenindeki olağanüstü özellikler ve farklılıklar daha ayrıntılı ve özel eğitimleri gerektirir. Özel dal veya yan dal eğitimleri bu ihtiyaca cevap vermek üzere yapılmaktadır. Bu ihtiyaç nedeniyle “Çocuk Beyin ve Sinir Sistemi Hastalıkları” olarak ifade edebileceğimiz Çocuk Nörolojisi Yan Dal İhtisası’nı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım.

Halen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktayım. Ayrıca VKV Amerikan Hastanesi’nde Çocuk Nörolojisi ve Çocuk EEG’si (Elektroensefalografi) konsültanı olarak görev yapmaktayım.

Bundan böyle ben de uzmanlık alanımla ilgili konularda bu sayfalardan sizlere sesleneceğim…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.