Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
PROFESYONEL BİR BABA'DAN ANNELERE
Yazı Boyutu:
Annem

 

Herkes için yazdım, bir tek  senin için yazamadım bir şeyler. Nedendir bilmem. Kelimeler mi yetersiz, ben mi, çözebilmiş değilim. Büyük bir ihtimalle benimdir yazamayan.

Çok da uzun olmaması gerek bu yazının. Yazmaya kalksam sayfalara sığar mısın, sığar mısınız sayfalara, kitaplara bütün anneler? Sizi tarif edecek kelimeler var mıdır bütün dünya dillerinde? Dünyanın en iyi yazarı, kendini en iyi dile getirebileni, tarif edebilir mi anneyi, anneliği? Yeter mi bilgi dağarcığı, duygu birikimi kendi annesiyle yaşadıklarının dışında? Sizi anmak, sizi hatırlamak sadece bir gün müdür? Bu mudur evlada verilen bütün bu emeğin, bütün sevginin, fedakarlığın  karşılığı? Sadece evlada verilen emek midir annelik? Aileyi bir arada tutan, eşe, çocuğa sınırsız, ölçüsüz, karşılıksız sevgi değil midir, hatta çok daha ama pek daha çoğu? Ben de bilmiyorum ki, anneliğin ne olduğunu. Sığmazsınız kelimelere,  cümlelerin boynu bükük kalır karşınızda.

Ben baba olmanın çok yüce bir duygu olduğunu düşünürken, düşünemiyorum, aklım ermiyor anneliğin ne olduğuna, nasıl yüce bir duygu olduğuna.

Her şeysiniz, her şeyimizsiniz. Anamız, çocuğumuzun anası, ailemizin temel direği, ilk ve son aşkımız, dedim ya “herşeyimizsiniz”. Sevginizin karşılığı, verdiklerinizin, sunduklarınızın, fedakarlıklarınızın bir karşılığı yok bu dünyada. Mazur görün, bağışlayın  insanlığı sizlere sadece bir gün ayırdığı için, sizleri sadece bir gün hatırladığı için. O kadar büyüktür ki yürekleriniz, bunu da eritirsiniz sıcacık şefkatinizle, biliyorum bunu da sineye çekersiniz. Daha fazla uzatmaya gerek yok bu yazıyı. Yaşınıza bakmadan, hepinizin ellerinden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum. Anneler gününüz kutlu olsun.

 


Yorumlar
1978koaka - (16.05.2008 20:12:58)
Anneler günümüzü kutladığınız için çok teşekkür ederiz Erkin Bey...
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.