Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
PROFESYONEL BİR BABA'DAN ANNELERE
Yazı Boyutu:
Şehit çocukları…

 

Kısa olacak bu yazı. Sözün bittiği yerdeyiz artık. Hain bir pusuyla 13 vatan evladı, 13 Mehmetçik daha göçüp gittiler bir anda, ardlarında gözü yaşlı milyonları, annelerini, babalarını, eşlerini, sevdalılarını ve bazıları da evlatlarını bırakarak, cennet bahçelerine...

Siyasiler yine çıkıp birşeyler söylüyorlar, “Şöyle yapacağız, böyle yapacağız” diye. Söze karnı tok artık bu milletin! İcraat istiyoruz, bu lanet teröre “Dur!” denilmesini bekliyoruz artık. Nasıl olursa olsun ama durdurulmasını istiyoruz artık, hep birlike, tek yürek.

Yüreklerimiz yanıyor. Şehitlerimize yanıyor  yüreklerimiz. Geride bıraktıklarına yanıyor yüreklerimiz. Hepsine yanıyor da şehit evlatlarına bir başka yanıyor yüreklerimiz. Yıllardır gördüğümüz gibi yine aynı tablolar gazetelerde, televizyonlarda. Ne olduğundan genel itibarı ile habersiz, bebeklikten henüz çıkmış çocuklar, ağızlarında hala emzikleri var. Ağlıyorlar, ama neye? O yaşlarda bir çocuğun ölüm kavramını idrak edebilmiş olması mümkün değil. Kalabalıktan, gürültüden, haykırışlardan, ağlamalardan korktukları için ağlıyorlar büyük ihtimalle, bilemem ki kara bahtlarına ağlıyorlar belki de...

BABASIZ BÜYÜYECEKLER…
Bu çocuklar babasız büyüyecekler. Baba sevgisine, baba sıcaklığına, hasret büyüyecekler. Bir tarafları hep eksik, hep hüzünlü olacak. Ama şehit çocuğu olmanın gururunu ve şerefini hayatları boyu taşıyacaklar. Başları hep dik ve mağrur olacaklar. Ama yine de babasız olacaklar.

Kuşkusuz babasızlığı unutturacak hiçbir şey yok bu çocuklara. Ancak  bizler için, bu vatan için canlarını vermiş şehitlerimizin evlatları için yapacağımız çok şey var. Onlar bu vatan için canlarını verirken, evlatlarını bizlere emanet bıraktılar. Emanetlerine sahip çıkmamız gerek.
Nasıl mı yardımcı olacağız bu evlatlara? Çok yolu var, biz yeter ki yardım etmek isteyelim. Burada yazmayacağım nasıl olacağını. Zira isteyen bulur nasıl yardımcı olacağını. Her nasıl olursa olsun, maddi olsun, manevi olsun yardıma ihtiyaçları var bu evlatların.

Her zaman aklımızın bir köşesinde olsun, unutmayın, hatırlayın bu çocukları. Ama sadece yeni şehitler verdiğimizde hatırlamayın onları. Hep aklımızda, hep yüreğimizde olsunlar. Bizlerin de, potansiyel şehit babaları olduğumuzu unutmayalım.

Ne denilebilir ki başka bilemiyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun hepsinin.

Şehit evlatları mı? Hepiniz bizim de evlatlarımız, canımızsınız...

Bu fırsatla hepinize hayırlı, sağlıklı ve olabildiğince mutlu bir bayram diliyorum.


Saygılarımla.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.