Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Her kadına Josh Holloway tarzı bir koca gerek!


Tüm dünyada sevilerek izlenen “Lost” adlı dizinin başrol oyuncularından Sawyer, gerçek adıyla Josh Holloway Magnum’un reklam çekimleri için İstanbul’a gelince olanlar oldu. Bütün kadınlar çıtayı yükselttiler ve Josh gibi bir sevgili-koca ister oldular, hatta “Ay biz şimdi ne yapacağız?” diye kara kara düşünüp, dövünenler bile var...

Aslında “Lost”u izlerken sorun yoktu. Sawyer karakterini canlandıran Josh orada sadece yakışıklı bir serseriydi; olsa olsa bir arzu nesnesi, bir hafta sonu kaçamağıydı. Zaten, kendisi de Beyaz Şov’da , “Neden kadınlar Jack’i değil de Sawyer karakterini tercih ediyorlar?” diye sorulunca; “Jack hayat boyu, Sawyer ise bir hafta sonu iyi gider”cevabını verdi.

Fakat, meğer Josh gerçek hayatta sadece yakışıklı değil, bir kadının aradığı manevi özelliklere de sahip bir erkekmiş. Adam, “Issız bir adaya düşseniz, yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu?” sorusuna bile; “Bira, gitarım ve karım” dedi, daha ne olsun?!

Karısı ilk tanışmalarında omuzuna vurmuş ve telefon numarasını vermiş, ikinci buluşmalarında Josh, bu çıtı pıtı kadınla hayatını birleştirmekten başka bir seçeneği olmadığını, yaşanması gereken, özel bir ilişki olduğunu anlamış ve o gün bugündür, 9 yıl geçmiş. Üstelik, adam karısına hala aşık ve ona bağlı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Zaten parmağındaki alyansın normalin 5 katı kalınlığında, 40 metre öteden görülecek nitelikte olması da bunun bir göstergesi... Josh, “Şöhretime zarar gelir, kadın hayranlarım azalır” falan demiyor bizimkiler gibi; tam tersi “Önce sevdiğim kadın ve ailem” diyor. (Fakat, ben ıssız adaya düşünce yanına almak isteyeceği şeyler arasına çocuklarını koymamasına çok bozuldum doğrusu. Benim seçtiğim erkek, benim yanım sıra çocuğunu da adada yanında isterdi.)

KOCALARA MESAJ!
Neyse, biz konumuza dönelim; tıpkı erkekler gibi, kadınlar da güzel-yakışıklı erkek severler, bundan daha doğal bir şey yok; ama Josh’ın karısına olan sadakati, bu olağanüstü ilgi karşısında salyalarının bir an bile akmaması, gelen teklifleri nezaketle geri çevirmesi, mütavazi ve asil tavrı Türk kadınlarını yakışıklılığından daha çok etkiledi. Malum, serde  kadınların binlerce yıllık ezilmişliği, bastırılmışlığı var; Türkiye’de erkekler ataerkil değerlere hala sıkı sıkıya bağlı, hala çoğu kadını ikinci sınıf sayıyorlar, eşlerine sevgilerini dile getirip göstermeyi erkeklikten taviz vermek olarak görenler azımsanacak sayıda değil... Eh, hal böyle olunca, Josh, artık biz kadınlar için bir arzu nesnesi olmaktan çok öte bir erkek figürü oluverdi; çünkü böyle “Karım da karım, onu seviyorum, ona sonuna kadar bağlıyım, o benim için yaratılmış” diye dünyaya haykıran bir kocayı hangi kadın düşlemez?!

Öte yandan, söylemesi ayıp, Magnum’un Cahide’de verdiği partiye ben de davetliydim ve eşimle birlikte katıldım. Doğrusu, Josh’un tuvalete giderken bile korumalara ihtiyaç duymasına şaşırdım; adamın bir kabahati yok elbet, kadınlar üstüne atlamak için apartta bekliyor, o nedenle doğal bir ortam gerçekleşemedi bana göre... Ayrıca, basın toplantısında da, bir kadın, Josh’a onca gazetecinin önünde birlikte olmayı teklif etmiş ve gazetcilerin de yüzde 90’ı kadınmış! Yine şaşırdım! Bütün bunlardan anlaşılıyor ki, artık adamlardan değil, kadınlardan korkmak gerek! Çünkü kadınlar da artık engel tanımıyorlar ve içgüdülerinin, duygularının götürdüğü yere gitmekten çekinmiyorlar. Fakat, hem kadının, hem erkeğin, gerçekte dengeye ve (Josh’ın özel hayatında yaşadığı gibi) sevgi ve saygı temelli birliktelik yaşamaya ihtiyacı olduğunu her daim hatırlamak gerek... O yüzden, Josh’a birliktelik teklif eden kadın modelinin neden bu denli erkekleştiğini sorgulamaya ve dengeye gelmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Eh, sevgili sevgili-kocalarımız da bu yazıdan gereken talimatları almışlardır sanırım; çünkü kadınlar sevgi, aşk, romantizmden asla vazgeçmeyecekler ve vazgeçmemeliler de; evlenip, çocuk doğursalar bile!..  Kimse 10 varken 9’a razı olmak istemez!

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.