Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLEYKEN DE ŞIK GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

HAMİLEYKEN DE ŞIK GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

Hamilelik döneminde uygun kıyafet bulmak ve şık görünmek her zamankinden daha fazla çaba gerektiriyor. Ancak hamileyken de şık olabilir ve bazı püf noktalarla uygun kıyafet bulma sorununun üstesinden gelebilirsiniz.


Kalınlaşan bel, baldırlar, büyüyen göğüsler ve su toplayan şiş ayaklar, eller... Annelik eşsiz bir duygu olsa da hamilelik boyunca fiziksel olarak kendine güvenli kalabilmek her kadın için mümkün olmuyor. Yeni bir gardıroba sahip olmak ekonomik olarak zorlayabiliyor. Bu nedenle bazı ekonomik ve pratik çözümlere ihtiyacınız var.

EKONOMİK ÇÖZÜMLER
- Büyük bedenli ya da yeni hamilelik geçirmiş arkadaşlardan ödünç giysi almak en kolay çözümlerdendir. Bunu yapmaktan çekinmeyin.
- Eşiniz kilolu ise, onun gardırobundaki bol tişört ve eşofmanlara bir süreliğine ortak olabilirsiniz..
- İlk aylarda penye kumaştan kruvaze elbiseleri 1-2 beden büyük alarak 5. aya kadar idare edebilirsiniz. Bu elbiselerin pek de pahalı olmayan ve iyi modeller sunan mağazalarda bulabilirsiniz. Bu elbiseleri hamilelik sonrasında da giyebileceğinizi unutmayın.
- Bazı pantolonlarınızın bel ve kalça kısmını çıkarttırıp, eski bir penye ya da kazağınızın en esnek ve geniş kısmını taktırarak çok güzel, ekonomik hamile pantolonları elde edebilirsiniz.

SİYAH TUNİĞİNİZ OLMAZSA OLMAZ!
Eğer yeterince büyük beden alırsanız; bol, uzun tunik ve tişörtler sizi hamileliğiniz boyunca ve doğum sonrası ilk aylarda da idare edecektir. Şifon bir siyah tunik, siyah pantolonla giyilip uzun şık bir kolyeyle tamamlandığında sizi gece bir davete giderken bile kurtarır. Bu arada derin  “V” dekolteleri tercih edin. Küçük göğüslü bile olsanız göğüsleriniz hiç olmadıkları kadar büyük olacaklar. Tadını çıkarın!

HAMİLELEYKEN DE DEKOLTE
- İlerleyen aylarda göğüs altından bollaşan elbiseleri tercih edin. Bu elbiselerin de yine göğüs dekolteli olmalarına dikkat edin.
- Hamileyken de dekolte giyebilirsiniz. Eğer bacaklarınız çok kalın değilse, elbiselerinizde minileri tercih edin.

SAÇLARINIZI UZATIN
Çok düz ayakkabılar giymeyin. Ortopedik, hafif topuklu ayakkabıları tercih edin.

Bu dönem kısa saçlar için pek de uygun değil. Hamilelikte alınan kilolar, yüz ve boyun bölgesinde de toplandığından sonuç bazen üzücü olabiliyor. Kısa saç minyon, küçük yüzlü ve zayıflar içindir ve hamilelik dönemi minyon ve zayıf olduğunuz bir dönem değildir.

 

AKŞAM / ELİF AKÇA

HAMİLELİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.