Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KARNELER İNTERNETTE VERİLECEK

Bu yarıyıldan itibaren lise öğrencilerine karneleri internet üzerinden verilmeye başlanacak. Öğrenciler sistemden okul ve T.C kimlik numaralarını girerek, karnelerini görebilecek.


Velilere çocuklarının durumunu internetten izleme imkanı veren “e-Okul Projesi” ilköğretim okullarından sonra ortaöğretim okullarında da yaygınlaştırılıyor.

VELİLER YAKIN TAKİPTE
“e-Okul Projesi”, velilere çocuklarıyla ilgili okula devam durumu, karne notları gibi verileri izleme olanağı sunuyor. Ayrıca öğrencilerin okudukları kitaplardan aldıkları belgelere, haftalık ders programlarından davranış puanlarına tüm bilgilerin elektronik ortama alınmasını, iş ve işlemlerin buradan yürütülmesini öngörüyor.

Proje, okul öncesi ve ilköğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılı başında uygulanmaya başlandı. Uygulamayla birlikte öğrencilerle ilgili “kimlik, adres, veli, not, puan, devam-devamsızlık, okuduğu kitap, haftalık ders programı, öğretmen, davranış puanları, duyuru, aldıkları belge” gibi tüm bilgilerine kolaylıkla erişilebiliyor.

Genelgeye göre, ilk aşamada alan/dal, sınıf/şube bazında öğrenci bilgileri sisteme girilecek ve sistemde öğrencilerle ilgili devamsızlık bilgilerinin takibi yapılacak.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.