Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İKİDEN FAZLA SEZARYEN OLMAYIN!

Sağlık Bakanlığı ikiden fazla sezaryenin kadının sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini açıkladı. “İlk doğumunuz sezaryense ikiden fazla doğum yapmayın. Aksi halde sağlığınız tehlikeye girer” diyen bakanlık aynı zamanda sezaryenin cerrahi bir müdehale olduğunu da hatırlattı.


Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, “Sezaryenin, tüm dünyada yapılma gerekçeleri bulunur, bu gerekçeler oluşmadan sezaryen yapılması son derece sakıncalıdır. Sezaryen, kadının rahminin kesilmesidir. Bir kere sezaryen yapmış bir kadın, ikinci defa hamile kaldığında normal doğum yoluyla doğuramaz. Aksi, tehlikeli olur. Sezaryenle doğum yapmış bir kadına sağlığının tehlikeye girmemesi için kesinlikle üçüncü doğumu önermiyoruz.

Bir kişinin karnının sarkmaması, çatlamaması ya da sadece doğum sancısı çekmemesi için sezaryen yapılmaz. Sezaryen, anne ya da bebekten birinin hayati tehlikesinin bulunması durumunda gerçekleşen bir müdahaledir. Karın sarkmasını ya da çatlamasını önlemek isteyen hamileler, besin düzenlemesi yapmalı, karınları için kremler kullanmalı, düzenli egzersiz yapmalıdırlar” diyerek anneleri ve anne adaylarını uyardı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.