Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EN POPÜLER 45 BOŞANMA NEDENİ

Yargıtay hangi davranışları boşanma nedeni olarak görüyor? Hangi durumlarda tazminat talebinde bulunuluyor? Çocuğun velayeti kime veriliyor? Tüm bu soruların cevabını Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi, Ömer Uğur Gençcan bir kitapta topladı.


“Boşanma, Tazminat ve Nafaka Hukuku” adlı kitapta, Yargıtay’ın hangi davranışları boşanma gerekçesi saydığı madde madde yer alıyor. Boşanma gerekçelerinin yanı sıra eşlerin hangi durumlarda tazminat talebinde bulunacakları, velayetin kime verileceği, boşanma konusu olmayan davranışlar, af niteliğindeki davranışlar ve anlaşmalı boşanma konuları berrak bir dille anlatılıyor.

Gençtan’ın kitabında yer alan ve Yargıtay’dan çıkan emsal kararlara göre en popüler 45 boşanma modeli ise şöyle: Zina sebebiyle boşanma / Hayata kast sebebiyle boşanma / Pek kötü ve onur kırıcı davranış sebebiyle boşanma / Suç işleme sebebiyle boşanma / Haysiyetsiz hayat sebebiyle boşanma / Terk sebebiyle boşanma / Akıl hastalığı sebebiyle boşanma / Evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma / Alay etmek / Aşağılamak / Küçük düşürmek / Tükürmek / Küçümsemek / Başkalarıyla karşılaştırmak / Hırsızlık yapmak / İftira etmek / Çocuğun kendisinden olmadığı ile suçlamak / Sapık ilişkiyle suçlamak / Kız çıkmadı diye suçlamak / Sadakatsizlikle suçlamak / İktidarsızlıkla suçlamak / Eşini sevmediğini söylemek / Eşinden soğuduğunu söylemek / Başkası ile evleneceğini söylemek / Aile ile görüştürmemek / Eşini tehdit etmek / Aile yanına bırakmak / Evden kovmak / Yurtdışına yanında götürmemek / Üvey çocuğa kötü davranmak / Doğumunda ilgilenmemek / Sebepsiz intihara kalkışmak / Evi sık terk etmek / Ağız ve vücut kokusu tedavisinden kaçınmak / Beden temizliği ile ilgilenmemek / Bağımsız konut sağlamamak / Çalışmamak / Cinsel ilişki kuramamak / Cinsel ilişkiden kaçınmak / Sevgilisini unutamadığını söylemek / Evlilik dışı çocuğu olmak / Eşini dövmek / Kesici aletle yaralamak / Aşırı içki kullanmak / İmam nikahlı yaşamak.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.