Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MUTLULUK HASTALIKLARA KARŞI KORUYOR

Mutluluk tedavi etmese de hastalığa karşı koruyor, insan ömrünü 7,5 ile 10 yıl uzatıyor. Yapılan araştırmalar, özellikle kanserli hastalarda mutluluğun hastalığın tekrar nüksetmesini engellediğini gösteriyor.


Bir yıldan 60 yıla kadar çeşitlenen 30’u aşkın araştırmayı derleyen bir çalışma sonucunda uzmanlar mutluluğun uzun ömre etkisini, sigara içmekle içmemek arasındaki farka benzetti. Hollanda, Rotterdam’da Erasmus Üniversitesi’ndeki ekipten Ruut Veenhoven, mutluluğun şifa vermese de, hastalığa karşı koruduğunu söylüyor. Kişinin kendini iyi hissetmesi de ömrü yedi buçukla 10 yıl arasında uzatıyor. Uzmanlar mutluluğu, kişinin yaşamının değerini bilmesi olarak kabul ediyor. Araştırmada önce neşenin hastalarda etkili olup olmadığı incelenmiş ve bazı kanserlilerde hastalığın tekrar nüksetmesinin engellenmesinde etkili olduğu,  ancak neşenin ölüm döşeğindeki birinin yaşamını uzatmadığı görülmüş.

Sağlıklı insanlar arasında mutluluk, hastalıklara karşı insanı koruyan ve dolayısıyla ömrü uzatan bir faktör olarak görülüyor. Mutlu insanlar kilolarına dikkat etmeye daha meyilli olurken, hastalık semptomlarına karşı daha dikkatli, sigara-alkol kullanımında da daha makul, daha aktif, yaşam dolu, sosyal, kendine güveni yüksek insanlar oluyor ve daha iyi tercihler yapıyorlar.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.