Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“BEBEĞİM BÖLÜK PÖRÇÜK UYUYOR” DİYORSANIZ...

Bebeklerin sık sık uyanması hem gelişimleri için olumsuz bir etki yaratır hem de anne-baba dahil tüm aileyi huzursuz eder. Başta bu uykusuz miniğin huzursuzluğu olmak üzere çekilen sıkıntıya bir son vermek mümkün.


Bebeklerin rahat uyumaları için bu önerileri mutlaka deneyin!

BIRAKIN KENDİ UYUSUN!
Bebeğinizi kucakta ya da sallayarak uyutmak ileride başınıza daha çok iş açacaktır. Sizin varlığınıza alışınca siz yokken uyuyamayacak ya da uyandığında yanında siz olmadan tekrar uyuyamayacaktır. Uykusu gelince onu hemen yatağına götürün. Gece uyandığında tekrar uykuya dalabilmesi de kendi başına uyumaya alışmasına bağlıdır.

ZORLA YEDİRMEYİN
Bebeklerin deliksiz uyuması için, yatmadan önce ve her uyandığında acıkmadığı halde beslemek sanılanın aksine doğru değil! Uyandığında onu rahatlatacak bir tonda onunla konuşmanız, ninni söylemeniz ya da masal anlatmanız çok daha rahatlatıcıdır.

GÜNDÜZ UYKULARINI ABARTMAYIN
Bebeğiniz gece uykuya dalmakta zorlanıyorsa, öğleden sonra uyumamasına özen gösterin. Sabah ve öğlen saatlerinde uyutun. Özellikle akşamüstü ve akşam saatlerinde uzun süre uyumamasına çalışın.

ONUN DA BİR SAATİ OLSUN
Bebeğinizin de başından beri alıştıracağınız bir uyku saati olmasına özen gösterin. Bu saatten ödün vermemeniz onun bu düzene ayak uydurması için çok önemli. Belli bir düzene alışması kendini güvende hissettirecektir.

YANINA SEVDİĞİ BİR ŞEY BIRAKIN
Gece uyandığında işin kolayına kaçmayın ve yanınıza almayın. Elbette yanınızda olması ona da size de iyi gelecektir. Ancak kendi kendine uykuya dalmaya alışana kadar buna özellikle dikkat edin. Uyandığında onu varlığı ile rahatlatacak bir oyuncağı ya da yastığı yanına koyun.

BANYO RAHATLATIR
Bebeğiniz uyumakta çok zorlanıyorsa, ılık bir banyo uykusunu getirecek ve deliksiz uyumasına yardımcı olacaktır. Özellikle çok sıcak havalarda tıpkı bizim gibi o da biraz serinlemeye ihtiyaç duyar.

EMZİK GİTTİ, AĞLAMA BİTTİ
Emziği ağzında uykuya dalan bebekler uyandıklarında emziklerini bulamazlarsa ağlamaya başlarlar. Uykuya emziksiz dalmasına özen gösterin. Olmuyorsa, uyuduktan sonra nazikçe ağzından çıkarın.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.