Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YAZ OKULU SEÇİMİ DE ÖNEMLİ!

Yaz mevsimi ve okulların kapanması ile birlikte yaz okullarına büyük talep oluyor. Çocukların zamanlarını en etkili şekilde geçirebilecekleri ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan bu okulların seçimi de en az normal okul seçimi kadar önemli.


Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, okulların kapanması ve sınav maratonunun sona ermesiyle çocuklarının yaz tatilini spor yaparak değerlendirmesini isteyen ailelerin, bu amaçla gerçekleştirilen organizasyonlara ilgisinin arttığını söyleyerek, velileri yaz okulu seçimi yaparken hassas olmaları konusunda uyardı:

 “Yaz spor okulları çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi açısından son derece önemli. Buradaki etkinlikler sosyalleşmeye olumlu etkisi yanında yoğun geçen okul dönemindeki stres ile gerginliği atmak için de son derece yararlı. Yaz spor okullarında hijyenik ortamın yanında, antrenör, ilk yardım ve cankurtaran hizmetlerinin bulunması zorunlu. Antrenörlerin de eğiticilik formasyonu bulunmalıdır. Bunlar son derece önemlidir ve veliler bu konuda duyarlı olmalıdır. Aksi halde, çocuğa yanlış yaptırılacak bir hareket sakatlanmasına yol açabilir.”


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.