Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TÜP BEBEK MUCİDİ PROFESÖRE ÖDÜL

Tüp bebek yönteminin mucidi olan, Profesör Robert Edwards, Fransa’nın başkenti Paris’te, insan soyunun üreyebilmesine katkılarından dolayı Salat-Baroux ödülüne layık görüldü.


Tıp Akademisi’nde düzenlenen törende 7 bin 500 avroluk ödülünü alan Profesör Edwards’a, ayrıca, “Legion d'honneur” şövalyelik nişanı da verildi.
 
İngiltere’de 1978'te ilk tüp bebek Louise Brown’ın doğumundan sonra bu yöntemle 3 milyon bebek dünyaya geldi. Profesör Edwards, “Louise Brown da, doğal yollarla anne oldu, 2 yıl önce düğününe gitmiştim, yeni yılda da bir bebek sahibi oldu” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Asya’da tüp bebek yönteminin ciddi gelişme gösterdiğini de ifade eden Edwards, “Ne yazık ki başta Hindistan’da bu yöntem, erkek bebek lehine bebeğin cinsiyetini seçmekte kullanılıyor, oysa Çin ve Hindistan’da kız bebek sayısı yetersiz" diye konuştu.
 
Genetikteki ilerlemelerin etik sorunları da beraberinde getirdiğinin bilincinde olduğunu belirten Edwards, bununla birlikte embriyon üzerindeki araştırmaların sürmesi gerektiğine vurgu yaptı ve “Bilim ilerlemeli, embriyonu incelemeseydik tüp bebek yöntemi olmazdı. Her ne kadar embriyon insan genlerine sahipse de, henüz bir insan değildir” dedi.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.