Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BU KİTAPLAR HEM ÇOCUKLARA, HEM ANNE BABALARA

Bazı kitaplar çocuklara yazılır bazıları yetişkinlere. Redhouse Kidz ise hem çocuklar hem de anne babalar için yayınladığı kitaplarda her iki okuyucuya da hayatta karşılaşılan zor durumlarla nasıl başa çıkılabileceğini anlatmayı amaçlıyor.


Hayatta biz büyüklerin bile başa çıkmakta zorlandığı anlar vardır: Bazen kalabalık bir mekanda birbirimizi kaybederiz; yakınlarımız, sevdiklerimiz ölür; sevgi biter, evlilikler sona erer; içimizde sakladığımız bir sır bize acı verir; sırrı paylaşmak kadar, saklamak da yanlış gelir. Hayat deneyimi yetişkinlerin zorlukların üstesinden gelmesini sağlayan en önemli faktördür. Ama deneyim sahibi olmayan çocuklara nasıl yardım edeceğimizi, onlara nasıl anlatacağımızı bilemeyebiliriz. SEV-YAY’ın Redhouse Kidz markasıyla yayımladığı yeni kitaplar bu gibi durumlarla karşılaştığımızda ya da öncesinde kullanabileceğimiz rehber niteliği taşıyor.

Jennifer Moore-Mallinos tarafından yazılan kitaplar Marta Fabrega’nın görselleriyle birer hikaye kitabı tadında. Her kitabın arkasında yer alan “Anne ve Babalara Notlar” bölümünde, ebeveynlere kitabın nasıl okunması gerektiği konusunda mesajlar var. Kitaplar, Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) tarafından çocuk ruh sağlığı ve gelişimi açısından incelenmiş, metin ve resimlerin uygunluğu onaylanmış.

HATIRLIYORUM (4 YAŞ ÜSTÜ)
Hayvan sahibi olmanın verdiği mutluluk ve neşe ile birlikte, o hayvanın ölümünün aile ve özellikle çocuklar üzerindeki etkisi; çocuğun ölüm karşısında üzülmesi hatta sinirlenmesinin doğal bir tepki olduğu küçük bir çocuğun ağzından  anlatılıyor.

KAYIP ÇOCUK ODASI (4 YAŞ ÜSTÜ)
Bir abla kardeşine lunaparkta kaybolma hikayesini anlatıyor. Kaybolmanın getirdiği korku ve panik duygusunun da çok iyi anlatıldığı öyküde çocuğun adını soyadını, anne ve babanın adını soyadını bilmesinin, telefon numaralarını ya da ev adresini ezberberlemesinin; halka açık mekanlarda bir buluşma noktası tespit etmenin önemi vurgulanıyor.

ANNEMLE BABAM ARKADAŞ OLDUKLARINI UNUTUNCA (4 YAŞ ÜSTÜ)
Boşanma sürecinin çocuğu nasıl etkilediği, bu süreçte çocukların yaşabileceği kaygı  ve kuşkuları gene çocuk gözünden tasvir eden bir kitap.

SIR VERSEM SAKLAR MISIN? (5 YAŞ ÜSTÜ)
Çocuklara kendilerini ve başkalarını mutlu eden sırları saklamanın eğlenceli olduğunu, ne var ki canlarını acıtan, üzülmelerine ya da korkmalarına neden olan sırları mutlaka güvendikleri bir yetişkinle paylaşmaları gerektiğini anlatıyor.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.