Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇALIŞAN ANNENİN HAKKINI VERİN!

Sosyal güvenlik konusundaki yeni yasa tasarısıyla çalışan annelerin hakları kısıtlanıyor. Eğer tasarı onaylanır ve yasalaşırsa, -tüm dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de...


"Sigortalının çocuğuna bir ay"

 

Meclis’te halen görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) sosyal güvenceyi toplumun geneline yaymak ve çalışanların haklarını sigorta altına almak yerine mevcut hakların da kaybedilmesini öngörüyor. Tasarının onaylanıp yasalaşması halinde daha önce doğum yapan sigortalılara 6 ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı 1 aya düşürülecek. Tüm dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "Sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter" mantığı geçerli olacak.

BİR AY EMZİRMEK KİME YETER?
SSGSS yasa tasarısı genel olarak tüm ücretli çalışanların, emeklilerin, dul ve yetimlerin aylıklarını ve özellikle çalışan annelerin haklarını geriye çekiyor. Örneğin, hazırlanan ilk taslakta emzirme ödeneği 6 ay boyunca asgari ücretin 1/3 oranında verilecekken; sonrasında bu oran 1/10’a düşürüldü. Son değişiklik ile ise sadece 1 ay asgari ücretin 1/3 oranında ödenmesi öngörülüyor. Oysa ki, emzirme yardımının tasarının ilk halindeki gibi verilmesi çalışan annelerin sosyal hakları açısından daha doğru bir karar olacak.

100 KİŞİLİK İŞYERİNE KREŞ
Ayrıca istihdamı arttırmak için alınacak ilk önlemlerden biri olarak işverenlerin yükünü azaltmak için işyerlerinde emzirme odası ve kreş açma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının gündeme gelmesi de çalışan kadınların talepleriyle bağdaşmıyor. Kadın çalışan, erkek çalışan ayrımı yapılmadan 100 kişinin çalıştığı her iş yerine kreş açılması, daha az sayıda işçi çalıştıran işyerlerinin mahalle kreşlerini çalıştırdığı işçi oranında finanse edilmesi kadın örgütlerinin ortak talepleri arasında yer alıyor.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.