Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BABA OLMAK İSTEYEN CEP TELEFONUNDAN UZAK DURSUN

Günde 4 saatten fazla cep telefonu kullanan erkekler, telefonu daha az kullanan erkeklere göre sperm sayısı daha düşük ve çok az kaliteli sperm üretiyorlar...


Amerika’da yapılan bir araştırma uzun süreli cep telefonu kullanımının sperm kalitesini etkilediğini ortaya koydu. “Fertility and Sterility” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, cep telefonuyla fazla vakit geçiren erkeklerin sperm sayıları ve kalitesinin düşük, anormal sperm oranının da yüksek olduğu görüldü. ABD’deki kısırlık tedavisi kliniklerinde 361 erkek üzerinde yapılan bir ön araştırma, cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik enerjinin DNA’ya zarar vermek yoluyla vücut dokusunu bozabileceği riskine dikkat çekti.

Araştırmaya katılan erkeklere cep telefonu kullanma alışkanlıkları hakkında sorular soruldu. Buna göre günlük cep telefonu kullanımının artmasıyla sperm sayısı ve kalitesindeki azalma arasında doğrudan bir bağlantı kuruldu. Günde 4 saatten fazla cep telefonu kullandığını söyleyen erkeklerin sperm sayısının araştırmaya katılanlar arasında en düşük çıktığı ve çok az kaliteli sperme sahip olduğu belirlendi.

Cleveland kliniğindeki araştırmanın başkanı Dr. Ashok Agarwal, “Elde ettiğimiz sonuçlar cep telefonu kullanımıyla azalan sperm kalitesi arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte bir neden sonuç ilişkisini kanıtlamıyor” dedi.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.