Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HASTALANAN ERKEK ANNESİNE KOŞUYOR

Bir pazar araştırması, erkeklerinin soğuk algınlığı geçirdiklerinde daha çok annelerine danışmasına karşın, kadınların şifayı doğal ürünlerde aradıklarını gösterdi.


Eczacıbaşı İlaç Pazarlama tarafından, soğuk algınlığı konusundaki bilgi düzeyi ve alışkanlıkların saptanması amacıyla bir araştırma yapıldı. İstanbul’da 18 yaş ve üzeri toplam 203 katılımcıyla yapılan araştırma, Türklerin soğuk algınlığı geçirdiklerinde doktora gitmek için hastalığın iyice ilerlemesini beklediklerini, hastalığın başlangıcında doktora gitmediklerini ve kendi belirledikleri ilaçları kullandıklarını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 39’u, soğuk algınlığı geçirdiğinde hiçbir zaman bir doktora danışmadığını belirtirken, bu durumun özellikle erkekler arasında daha yaygın olduğu belirlendi. Katılımcıların yüzde 30.5’i, soğuk algınlığı geçirdiğinde aile içinde annesine danıştığını söylerken, bu eğilimin erkeklerde daha fazla olduğu saptandı.


KADINLARA GÖRE ERKEKLER ABARTIYOR
Araştırmaya katılan kadınların büyük çoğunluğu, erkeklerin hastalığını abarttığını ifade etti. Araştırma, soğuk algınlığına yakalanan ve yakalanmak üzere olan kadınların, çareyi daha çok portakal, greyfurt, limon gibi doğal ürünlerde aradığını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 39.9’u, soğuk algınlığına yakalandığında kendisini “ruhen yorgun”, yüzde 21.7’si “üzgün ve mutsuz”, yüzde 19.2’si “asabi-gergin”, yüzde 12.8’i ise “nazlı” olarak hissettiğini ifade etti.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.