Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KANSER TEŞHİSİNDE BİR İLK

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yeni “preparat boyama ve kaplama makinesi”, kadın hastalıklarındaki kanser vakalarının teşhisinde hızlı tespit ve kesin sonuç yolunda bir ilki başlatıyor.


Kadın hastalıklarındaki kanser vakalarının teşhisinde yeni bir makineyle daha hızlı ve emin sonuçlara ulaşılabiliyor. Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne alınan “preparat boyama ve kaplama makinesi”, kanser teşhisinde Türkiye’de bir ilki başlatıyor. Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevil Seyhan, İzmir ve Türkiye’de ilk defa hizmete giren cihaz ile birlikte aynı anda 400 preparatın (doku ve sıvı örneği) birden boyanıp kaplanabildiğini söyledi.


ULUSLARARASI STANDARTLARDA
Bu cihaz sayesinde kanser vakalarında en hızlı ve emin şekilde tanı konabilecek. Bu cihaz alınmadan preparatlar (hastalardan alınan doku ve sıvılar) önce teknisyenler tarafından elde boyanıyordu. Laboratuarda çalışan personelin sağlığı yönünden de faydalı olan cihaz, çalışanların boyalama kimyasallarının yan etkilerinden korunmasını sağlıyor. Cihaz, laboratuarda standardizasyon sağlayarak Avrupa’daki ve ABD’deki patoloji laboratuarlarının standartlarını yakalıyor.

Sadece Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2006 yılında 230 bin muayene yapıldığı göz önüne alındığında yeni cihazın önemi anlaşılıyor. Günde yaklaşık 1000 hasta geliyor ve hastalık şikayetiyle gelen kişilerden kanser şüphesi olanlardan doku ve sıvı örneği alınıyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.