Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OYUNCAK KAZASI

Bir oyuncak firmasının Çin'de bir fabrikaya ürettirdiği bebeklerle kamyonları tüm dünyada toplatmasının üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, tüm il sağlık müdürlüklerinden oyuncakların neden olduğu kazaların belirlenmesini istedi.


Bunun üzerine başlatılan tarama sonucunda Bursa'da son iki ayda 40 çocuğun oyuncak kazaları sonucu yaralandığı ortaya çıktı.

23 devlet hastanesi ve 8 özel hastanedeki kayıtlara göre çocuklar oyuncak pili yutma, boncuk yutma, burnuna boncuk kaçırma, bisikletten düşme gibi kazalar sonucu hastanelik oldu. Sağlık Bakanlığı'nın talimatı üzerine hastaneler her ayın 5'inde çocukların karıştığı oyuncak kazalarıyla ilgili raporlarını bakanlığa gönderiyor. Raporda kaza geçiren çocuğun ismi, yaşı ve kaza şekli bulunuyor. Firmanın toplatılan ürünlerine de değinen Bursa Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Sözü edilen oyuncaklara Bursa'da rastlamadık. Bu oyuncaklar firmalar tarafından zamanında toplatılmış. Bu konuda basında yer alan her haberi, en ufak bir dedikoduyu bile ihbar kabul edip gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.