Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AKILLI DVD’LER ZAN ALTINDA!

Çocuk zekasının gelişimini hızlandırdığı söylenen “Bebek Einstein” gibi DVD'lerin dil gelişimini olumsuz etkilediği açıklandı.


ABD'li uzmanlara göre “Bebek Einstein”, “Dahi Bebek” gibi videolar, çocukların zekalarını geliştirip dil gelişimini erkene almıyor; aksine gelişimi engelliyor. Washington Üniversitesi'nden Frederick Zimmerman ve Dr. Dimitri Christakis, 8-16 aylık bebekleri inceledi; DVD'leri izleyenlerin dil ve zeka gelişiminin daha erken olduğu görüşünü çürüttü. Hatta uzmanlar bebeklerin DVD karşısında geçirdiği günde bir saat için, izlemeyen bebeklerden altı-sekiz kelime daha az öğrendiğini buldu.

Aynı ekip, geçen yıl yaptığı araştırmada bebeklerin yüzde 40'ının DVD, video ya da TV izleyicisi olduğunu tespit etmişti. Bu bebekler, 2 yaşına geldikten sonra da günde iki-üç saat ve daha fazla zamanını ekran karşısında geçiriyordu. Bu üç çalışma, televizyon izlemenin, “Susam Sokağı” gibi eğitici programlar olsa da dil gelişimini engellediğini gösterdi. New Mexico Üniversitesi pediatri profesörü ve Amerikan Pediatri Derneği sözcüsü Dr. Vic Strasburger, “Bebekler öğrenmek için yüz yüze etkileşime ihtiyaç duyuyor. Bu etkileşimi TV veya video izleyerek alamıyor. TV ilk gelişimde beyinde kurulan önemli bağlantıyı engelliyor” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.