Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SİGARA YASAĞI ÇOCUKLARA YARADI

Bilim adamları, birçok ülkede kamuya açık alanlarda sigara yasağının getirilmesiyle, erken doğumlarda ve astım hastası çocukların sayısında yüzde 10 azalma olduğunu vurguladı.


Kuzey Amerika ve Avrupa'da yapılan 2008-2013 yıllarını kapsayan 11 araştırmanın sonuçlarını değerlendiren bilim adamlarının çalışması, sigara yasağının yürürlüğe girdiği yılı takiben azalmanın görüldüğünü ortaya koydu.

2012'de yayımlanan bir araştırma yasağın kalp-damar hastalıklarında yüzde 15, solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısında yüzde 24 azalmayı sağladığını göstermişti.

California Üniversitesi'nden uzmanlar, yüzde 10'luk azalmanın her yıl 7 milyar dolarlık tasarruf sağladığını belirterek, yasağın sağlığın bu kadar kolay iyileştirilmesi, tıbbi masrafların bu kadar çabuk ve büyük oranda azaltılmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Araştırmanın sonuçları ''The Lancet'' dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 16'sı sigara yasağının olduğu ülkelerde yaşıyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.