Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BABA OLMAK LİBİDOYU DÜŞÜRÜYOR MU?

ABD’nin İndiana eyaletinde bulunan Notre Dame Üniversitesi’nden Dr. Lee Gettler ve ekibinin yaptığı bir araştırmaya göre, daha iyi bir baba olmaya çalışan erkeklerin, daha az cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı.


Araştırmacılar, yeni baba olmuş erkekerde testosteron seviyesinin düştüğünü ve bununla birlikte cinsel ilişki seviyesinin de azaldığını açıkladılar.
Araştırma için Filipin Adaları’nda yaşayan 433 erkeğin hayatlarının ve hormon seviyelerinin gözlemlendiği belirtildi.

HORMON SEVİYESİ DÜŞÜYOR!
Testosteron seviyesinin yüksek olduğu erkeklerin baba olmasının yüksek bir ihtimal olduğunu açıklayan Dr. Gettler, ancak erkeklerin baba olduktan sonra hormon seviyesinin düştüğünü ve daha az cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi. Ayrıca ebeveyn olarak aktif olan babalarda, emzirmeyle bağlantılı olan prolaktin hormonunun yüksek seviyelerde bulunduğunu da belirtti.

Araştırmacılar, erkeğin geçirdiği hormonal değişikliklerin, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamakta daha duyarlı olmak için meydana geldiğini açıkladı.

Katıldığı konferansta çalışmalarını açıklayan Dr. Gettler, “Anneler gebelik ve doğumla birlikte önemli biyolojik değişimler yaşıyorlar. Ancak babaların tembel bir şekilde yolculuğa dahil olduğu gibi bir düşünme eğilimi vardı. Evrimin, erkeğin psikolojisini çocuklarına yoğunlaşmak ve onlara özenle bakmak için şekillendirdiğini düşünüyorum” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.