Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ORGANLARINIZIN BOYU SAĞLIK DURUMUNUZU HABER VERİYOR!

Organların boyunun hangi hastalıkların habercisi olduğuna ilişkin Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar elde edildi.


KÜÇÜK KULAKLAR
"Çekici" görünse de küçük kulaklıların, egzama ve böbrek hastalıklarına daha sık yakalandığı belirlendi. Leicester Üniversitesi Hastanesi'nden George Murty, küçük kulaklarda, küçük kulak kanallarının bulunduğunu belirtti.

Kanalların, deriyle örtülü olduğunu ve birikintilerin atılması gerektiğini ancak küçük kulaklarda dışa atımın zorlaştığını, bu durumun da egzamaya davetiye çıkardığını vurguladı. Küçük kulakların göz seviyesinin çok altında olması, böbrek hastalıklarına işaret etmektedir ancak bunun sebebinin henüz bilinmemektedir.

BÜYÜK DİL
Büyük dile sahip olanlarda uyku apnesinin daha sık görüldüğünü belirten bilim adamları, dilin uyurken soluk borusuna doğru katlanarak hava kanalını tıkadığını, tıkanma küçükse horlandığını açıkladı.

Tıkanmanın büyük olması halinde ise apnenin ortaya çıktığına, çoğu durumda kişinin 30 saniye nefesinin kesilebileceğine dikkati çekti.

BÜYÜK KALÇA
Büyük kalçalara sahip kişilerde hafıza kayıplarına daha fazla rastlandığı belirtildi. Chicago'daki Northwestern Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı, 65-79 yaşındaki menopoza giren 8 bin 750 kadının katıldığı araştırma, büyük kalçalıların hafıza testi sonuçlarının daha kötü olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, biriken yağın beyne kanın gitmesini sınırlayarak hafızayı etkileyebileceğini ifade etti.

EL PARMAKLARI
El parmaklarının boyunun depresyon ve prostat kanseri riskinin habercisi olabileceği belirlendi. Warwick Üniversitesi'nden bilim adamları prostat kanserine yakalanan 1500 kişinin elleriyle 3 bin sağlıklı kişininkini karşılaştırdı.

İşaret parmağı, yüzük parmağından uzun olanların prostat kanserine yakalanma riskinin daha az olduğu görüldü. Bilim adamları bunun, anne karnında maruz kalınan testosteron seviyesinden kaynaklanıyor olabileceğini, az testosterona maruz kalanların işaret parmağının daha uzun olduğunu belirtti.

Alberta Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma ise genellikle kadınlarda olduğu gibi, işaret parmağı yüzük parmağından uzun erkeklerin daha depresif olduğunu gösterdi. Depresyonun, rahimde maruz kalınan testosteron seviyesiyle bağlantılı olabileceği ileri sürüldü.

AYAK PARMAKLARI
Ayakta ikinci parmağın başparmaktan uzun olmasının acı verici ayak sorunlarına yol açtığı belirtildi. Uzman David Houlihan-Burne, ikinci parmağın uzun olmasının yaygın Freiberg hastalığının gelişmesine yol açabileceğini açıkladı.

DAR KALÇA
Dar kalçanın kalp hastalıklarının habercisi olabileceği belirtildi. Danimarka'da yapılan, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı araştırma, dar kalçalıların kalp hastalıkları ve erken ölüm riskinin daha fazla olduğunu gösterdi. Bu bölgede kas yoğunluğunun az olmasının kalp hastalıklarına yol açabileceği, insülin duyarlılığının da etkilenebileceği açıklandı.

BÜYÜK GÖZLER
Büyük gözlülerin göz sorunlarıyla boğuşma riskinin daha fazla olabileceği ortaya çıktı. Standart göz boyunun 24 milimetre olduğunu belirten bilim adamları, gözlerin bundan 1 milimetre büyük olmasının bile görme bozukluklarına yol açabileceğini kaydetti. Uzman Trevor Rowley, normal boydaki gözün ışığı daha iyi alabildiğini vurguladı.

KISA BACAKLAR
Kısa bacaklıların tip 2 diyabete yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirlendi. Bristol Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, bacak uzunluğunun her 4,3 santimetre artmasının diyabet riskini yüzde 19 azalttığını gösterdi. Hamilelikte annenin kötü beslenmesinin kısa bacaklı doğma ihtimalini artırdığı da belirtildi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.