Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÜLKEMİZDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

Sabancı Vakfı’nın desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, bir eğitim, sosyal bilinçlendirme ve ülke tanıtım projesi olarak 5 yıldır yol almaya devam ediyor.


Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan gençleri “gençlik orkestrası” çatısı altında bir araya getirmek amacıyla Cem Mansur liderliğinde birçok ülkede konser veren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye ve yurtdışındaki 14 farklı konservatuardan 400’e yakın genç müzisyen arasından sınavla seçilen 80 kişiden oluşuyor. Bu gençler her yaz Sabancı Üniversitesi’nde yaptıkları kamp çalışmalarında, Gültekin Ulutaş, Derya ve Tayfun Bozok’un eğitmenliğinde turne programına hazırlanıyor.

Orkestra, gençlerin bu alanda kendilerinden beklentilerini ve özgüvenlerini yükseltmeyi, onlara en yüksek düzeyde eğitim ve deneyim sağlamanın yanı sıra, Türkiye’de müzisyen kimlikleriyle sorumlu bir vatandaş olmayı sorgulatmayı, sanatçının sosyal sorumluluğuyla ilgili bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu amaca yönelik Farkındalık Buluşması ve Demokrasi Laboratuvarı gibi farklı etkinlikler düzenleniyor.

Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çok sesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türkiye’deki genç müzisyenlerin en yüksek uluslararası düzeydeki yorumlarını  dünyanın önde gelen sahnelerinde tanıtmak ve müziğin sihrini paylaşmayı hedefliyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.