Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE-BABALARA “MOBİL” GÜVENLİK REHBERİ

Türkiye Bankalar Birliği, “Çok Yaşa Bebek” sosyal sorumluluk projesinin 10. yılında, mobil cihazlara ücretsiz indirilebilen “Çocukları Kazalardan Koruma ve İlk Yardım Rehberi”ni hizmete sundu.


Uygulama, projenin danışmanları olan Prof. Dr. Metin Karaböcüoğlu ve Prof. Dr. Agop Çıtak rehberliğinde hazırlandı.

Tüm dünyada günde 2 binden fazla çocuk, kazalar nedeniyle hayatını kaybediyor. Kazaların ilk dakikalarında yapılan ilkyardım müdahalesi ise bebek ve çocukları hayata döndürme konusunda büyük öneme sahip. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bu gerçekten hareketle, cep telefonlarına ücretsiz olarak indirilebilen “Çocukları Kazalardan Koruma ve İlk Yardım Rehberi”ni hazırladı.

“Çocukları Kazalardan Koruma ve İlk Yardım Rehberi”, çocukları kazalardan korumak için genel tedbirler, ilk yardım uygulamaları ve temel yaşam desteği başlıklarından oluşuyor. Düşme, çarpma, yanma, zehirlenme, boğulma ve elektrik çarpmalarına maruz kalan çocuklara yapılacak ilk yardım müdahaleleri resimlerle anlatılıyor. Uygulama, bir kaza anında ilk yardım bilgilerine ulaşımını kolaylaştırırken, çocuklara yönelik temel yaşam desteği konusunda anne ve babaları bilgilendiriyor.

Mobil ilk yardım rehberi, 40 bin çocuğu hayata döndüren projenin yeni bir adımıdır. Uygulama iPhone, iPad ve Android telefonlar için geliştirilen rehber, online mağazalardan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Ücretsiz uygulama, çocukları kazalardan korumak için gereken önlemler ve bir kaza durumunda yapılması gereken temel ilk yardım önerileriyle anne ve babaların en yakın güvenlik danışmanı olacak.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.