Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SİGARA DUMANI ÇOCUĞU SALDIRGAN YAPIYOR!

Uzmanlar sigara dumanına maruz kalan çocukların yetişkin olduklarında saldırgan olduğunu ileri sürüyor.


Kanada’daki Montreal Üniversitesi’nden Dr. Linda Pagani ve Dr. Caroline Fitzpatrick sigara dumanına maruz kalan çocuklarda normal olmayan davranışların gelişme olasılığının yüksek olduğunu vurguladılar.

Araştırmayı yapan doktorlar, “2055 çocuğun verisini inceledik. Pasif içici durumundaki çocukların ki bu geçici de olsa değişmiyor, daha sonraki dönemlerde daha agresif olduğunu gözlemledik” diyor…
Uzmanlar, sigara dumanı olan ortamda beyne daha az oksijen gittiğinin bunun da merkezi sinir sistemini etkilediğini belirtiyor. Çocuklarınızın saldırgan olmasını istemiyorsanız, onların yanında sigara içmeyin.

Sigaranın zararları bilinen bir gerçek, sadece içen kişiyi değil çevredekiler de bundan etkileniyor. Uzmanlar özellikle çocukları sigara dumanından uzak tutulmasını istiyor. Küçük çocuk ve bebeklerin pasif içici durumunda olması, onların ileriki yaşlarda agresif ve antisosyal olmasının önünü açtığı belirtiliyor.
Kısa süre bile sigara dumanına maruz kalan 10 yaş altı bir çocuğun beyninde hasar oluşabileceği ve davranışlarında olumsuz değişiklikler getireceği de verilen bilgiler arasında!

Uzmanların yaptığı araştırmada bulguların annenin hamilelik döneminde sigara içip içmemesi ve aile geçmişlerinde antisosyal davranış bozukluğu olup olmamasından bağımsız olduğu belirtildi.

Journal of Epidemiology and Community Health dergisinde araştırmayı kaleme alan uzmanlar, erken dönemde sigara dumanına maruz kalan çocukların özellikle tehlike altında olduğunu,çünkü bu yaştaki çocukların beyin gelişiminin hala devam ettiği konusunda aileleri uyardı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.