Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OBEZİTE RİSKİ TAŞIYAN ÇOCUK TAKİPTE!

Sağlık Bakanlığı 67 ildeki ilkokullarda 2. sınıfta öğrenim gören öğrencileri takibe aldığını açıkladı. Obezite riski taşıyan öğrencilerin tespit edilmesi için 67 ildeki ilkokullarda, boy ve kilo taraması yapılacak.


Sağlık Bakanlığı, çocuklarda obezitenin giderek artan bir sorun haline gelmesi, okul çağındaki çocukların yüzde 6,5'inin obez, yüzde 14'ünün fazla kilolu olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Bakanlık, önemli bir hedef grubunu çocukların oluşturduğu Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, okullarda risk altındaki öğrencilerin belirlenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliğinde, Dünya Sağlık Örgütü ile "Çocukluk Çağı Büyüme Araştırması" yapacak.

DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü) bünyesinde kurulan "Avrupa Çocukluk Çağı Obezite İzleme Girişimi" kapsamında, 20 ülkede yapılan araştırmaların 3. aşamasına Türkiye de dahil olacak.

Araştırma, 67 ilde 216 okuldaki 2. sınıfta öğrenim gören yaklaşık 5 bin 700 öğrenci üzerinde yapılacak. Ayrıca okul ve ailelere yönelik soru formları da dağıtılacak.

Öğrencilerin vücut ağırlığı ve boy uzunluklarının da ölçüleceği araştırmanın, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde, çocukların büyüme ve gelişimini ortaya koyması bekleniyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.