Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HER EMZİREN ANNEYE BİR SÜT BEBEK!

Sağlık Bakanlığı “Anne Sütü Bankaları”nda her annenin bir süt bebeğinin olacağını ve sütlerin karıştırılmayacağını açıkladı.


Sağlık Bakanlığı’ndan, son günlerde gündemde yer alan “Anne Sütü Bankaları”nın kurulması ile ilgili ilk kez detaylı bir açıklama geldi. Bakanlık, kamuoyunda endişeye neden olabilecek riskleri ortadan kaldıracak düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından “anne sütü bağışı” uygulamasının başlayacağını bildirdi. Düzenlemenin esaslarına göre, süt bağışlayan annelerin sütleri karıştırılmayacak, her bebek için tek donörden süt alınacak. Bağış yapan bir annenin bir süt bebeği olacak. Güvenli bir kayıt sistemi kullanılacak, süt bağışı yapanın ve alıcının kimlikleri kayıt altına alınacak, bu bilgiler her iki nüfus kütüğüne gönderilecek ve her iki tarafa da verilecek.

Bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada, anne sütünün erken doğmuş ve hasta yeni doğan bebekler için hayat kurtarıcı olduğu belirtildi. Hastanelerde bu bebeklerin yalnızca anne sütüyle beslenmesinin yeni doğan ölümlerini azaltacağı ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacağı ifade edilen açıklamada, bu bebekler için öncelikle kendi annelerinin sütünün kullanılması gerektiği, bunun mümkün olmaması halinde de bebeklerin anne sütünden yararlanabilmesi için, “Anne Sütü Bağışı” sisteminin kurulmasının düşünüldüğü belirtildi. Açıklamada, şunlara da yer verildi:

“Anne Sütü Bankası, gönüllü annelerin bağışladıkları anne sütünü uluslararası standartlarda toplayacak, saklayacak, testlerden geçirecek, işleyerek güvenliğini sağlayacak ve gereksinimi olan bebeklere, hekim kararıyla dağıtacak bir yapıdır.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.