Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BEBEĞE AYAKKABI GİYDİRMEK İÇİN ACELE ETMEYİN!

Bebek kıyafetleri ve pabuçları çoğumuzu cezp eder ve cicili bicili ayakkabıları bebeklere giydirmek için oldukça acele ederiz. Oysa uzmanlar bebek 12 aylık olana kadar çorap tarzı ayakkabılar giydirilmesini öneriyorlar.


Uzmanlar, bebeklere 12 aylık olana kadar ayağın yapısını bozmayacak çorap tarzı ya da yumuşak deriden yapılmış ayakkabı giydirilmesi konusunda anne babaları uyarıyorlar.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu bebeklere giydirilen ayakkabı seçiminin önemini vurguladı ve şu bilgileri verdi: “Bebekler için tercih edilen ayakkabının mutlaka ayağın şekline uygun olması gerekir. Yaş ilerledikçe de yine ayağın şekline göre, bebeklik dönemi ile karşılaştırıldığında daha sert yapısı olan deri ayakkabılar tercih edilebilir. Ayakkabının çocuğun ayağına tam olup olmadığını anlayabilmek için yumuşak olması gerekir. Bakarak sert bir ayakkabının çocuğun ayağına büyük mü küçük mü geldiğini anlayamayız, elimizle de hissedemeyiz. İdeal olanı ayakkabının ayağa tam olanını tercih etmektir.

Ayakkabının küçük olması çocuğun ayağını sıkıştırır ve bu da dolaşım problemi oluşturabilir. Ayakkabının büyük olması ise çocuğun yürümesini bozabilir. Çocuk, ayağına büyük ayakkabıyla yürümeye çalıştığında, ayakkabıyı korumaya ya da kaldırmaya çalışacaktır ki bu sefer de başka problemler ortaya çıkabilir.

Ayakkabının yumuşak, hafif ve çocuğun ayağına uygun olması önemlidir. Ayakkabıda doğal malzemeler, deri ya da bezden yapılmış olmalıdır. Suni deri gibi teknoloji ürünlerini tercih etmemek gerekir.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.