Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EMZİRMEK GÖĞÜSLERİ DİKLEŞTİRİYOR!

Emzirmenin faydaları saymakla bitmiyor. Annenin ve bebeğin sağlığına hatta toplum sağlığına yaptığı katkıları konuşulan emzirmenin şimdide göğüsleri dikleştirdiği ortaya çıktı.


Amerika'da 161 çift ikiz kadın üzerinde yapılan araştırma bilinenin aksine emzirmenin, memenin sarkmasına değil, dik kalmasına neden olduğunu gösterdi.

Aesthetic Surgery Journal Dergisi'nin Eylül 2012 sayısında yer alan bir makalede, meme yaşlanmasıyla ilgili 2009-2010 yılları arasında yaş ortalaması 47,6 olan 161 çift ikiz kadın üzerinde yapılan bilimsel çalışmanın sonuçları oldukça çarpıcı.

Sonuçları değerlendiren Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan şunları söyledi:
"Kadınlar genellikle emzirdiklerinde meme şekli bozulacak, sarkma olacak diye düşünür. Ancak araştırma bu düşünceyi tamamen çürütüyor. Tek yumurta ikizi 161 çiftin genetik yapısı aynıydı. Olguların tıbbi hikayeleri, kullandıkları ilaçlar ayrı ayrı kaydedildi. Menopoz sonrası kullanılan hormon tedavileri kaydedildi. Takipler, metrik hassas topografi ile yapıldı. Çalışma ikizler üzerinde yapıldığı için genetik faktörler kontrol altına alınarak sonuçların tartışmasız olması sağlandı. Böylece meme dokusuna etki eden çevresel faktörler ve yaşam tarzı ile ilgili konuların etkisi daha net anlaşılmış oldu."

Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer bulgu ise nemlendirici kullanımının da emzirmeyle benzer etki yapması. "Artık hastalarımıza, el ve yüzlerine nemlendirici sürerken göğüslerine de sürmelerini tavsiye edeceğiz. Ancak meme büyüten kremleri önermiyoruz. Ayrıca araştırma gösterdi ki emzirmenin olumsuz etkisi, sadece meme başının büyümesiyle sınırlı kalıyor. Artık kadınlar, emzirirken deformasyon korkusu yaşamayacak, emzirerek genç ve canlı göğüslerini daha fazla koruyacak."



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.