Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GENETİK HASTALIKLARI AYIKLANMIŞ BEBEKLER GELİYOR

Şimdiye kadar geliştirilen en kapsamlı kromozom analizi olan “24 Sure” yöntemi, daha önceki genetik taramaların aksine sınırlı sayıda değil, tüm kromozomların genetik taramasını yapıyor, kusurlu embriyoların ayıklanmasına imkan tanıyor.


Tüp bebek uygulamalarının başarısını arttırmak amacıyla İngiltere’de Cambridge’de geliştirilen tüm kromozom analizi ile 12 saat içinde insan hücresinde bulunan 46 kromozom da genetik olarak taranabiliyor.

TÜRKİYE’DE DE UYGULANIYOR
Dünyada, aralarında Türkiye’nin de olduğu sadece 15 ülkede uygulanan tarama yöntemi sayesinde genetik kusuru bulunan, düşük olma ve sakat doğma ihtimali olan bebekler ana rahmine yerleştirilmeden tespit edilebiliyor.

Dr. Elif Ergin yöntemle ilgili şu bilgileri veriyor: “24 sure tekniği ile 46 kromozomun birden saatler içinde taranması bilimin ulaştığı son nokta. Bugüne kadar yapılan genetik tarama testleri sadece belli sayıda kromozom tespit edebildiği için yetersiz kalıyordu. Oysa tüm kromozom analiziyle 46 kromozomun hepsinin sayısal olarak normal olup olmadığını saptayabiliyoruz ve böylelikle en doğru embriyoyu seçme şansımız oluyor.”

TEK BİR HÜCREDEN İNSANDAKİ 46 KROMOZOM TARANIYOR
24 sure tekniğinin bir “tüp bebek iyileştirme çalışması” olduğunu vurgulayan Dr. Ergin, yöntemin bebek sahibi olmak isteyip de olamayanlara, özellikle tekrarlayan düşük sorunu olanlara yepyeni bir umut kapısı açtığını söylüyor. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı ve düşüklerin en önemli sebebi kromozom sayısındaki anormallikler olarak gösteriliyor.
Kromozom sayı bozukluğu, gebelikle sonuçlanmayan tüp bebek nedenleri arasında yüzde 89 gibi yüksek bir oranla yer alıyor. Bu teknik sayesinde de ana rahmine kromozal açıdan normal olan embriyolar transfer edildiği için tüp bebekte gebelik oranı artarken düşük riski de azalıyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.