Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BAYRAMDA AKRABA ZİYARETLERİNİ TERCİH EDİN!

Bayramda sağlığınız için her şey dahil oteller yerine akraba ziyaretlerini tercih edin!


Bayramı tatil fırsatına dönüştürmeyi, bütün yıl yorulan beyninizi ve bedeninizi dinlendirmeyi düşünüyorsanız yeme konusunda kendinizi kaybedeceğiniz her şey dahil oteller yerine başka alternatifler aramanızda yarar var.

Tatile çıkacak olanların, havası temiz, oksijeni bol olan ve doğa yürüyüşleri yapabilecekleri yerleri tercih etmelerinin sağlıkları açısından doğru bir tercih olacağını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Kutlu Erol; "Sahil kenarlarında her gün yüzme ve yürüme imkânı iyi bir seçenek olabilir, ancak ‘her şey dâhil’ otellerden sakının! Açık büfelerden uzak durun! Bu bağlamda kültür turları iyi bir alternatif olabilir. Bundan daha iyisi ise anne baba ve akraba ziyaretleridir" önerisinde bulundu.

HER ŞEY DAHİL OTELLERE GİDİYORSANIZ BUNLARA DİKKAT!
•    Açık büfedeki her şeyden tatmak ve yemek zorunda olmadığınızı unutmayın.
•    Tabağınızı ve de midenizi tıka basa doldurmayın!
•    Azar azar alarak, acele etmeden ve diğer müşterilerle tabak doldurma yarışına girmeden, yavaş yiyerek ve şayet doymazsanız tekrar kalkıp azar azar kalorisi nispeten düşük gıdalardan, ölçüyü kaçırmadan küçük porsiyonlar alın.
•    Ancak dikkat edin, açık büfelerde her an kontrol elinizden kaçabilir. Diğerlerinin tabaklarında olanlardan bende niye yok şeklinde bir ruh haline girmeyin.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.