Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HATALI SÜNNET ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ KARARTIR

Sadece erkeği değil kadını da hastalık riskinden koruyan sünnetin doğru zamanda, doğru uzmana ve doğru merkezlerde yaptırılması gerekiyor.


Hastanede, hekim tarafından, 0-3 ya da 6-7 yaş arasında ve uyutularak yaptırılan sünnet; çocuğun hem psikolojisini hem de sağlığını koruyor. "Aksi takdirde hatalı sünnet çocuğun hayatını karartır" uyarısında bulunan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Timurçin Ünal, ailelerin özellikle yaz aylarında yaptırmayı tercih ettiği sünnetle ilgili aileleri uyarıyor.

SÜNNET SAĞLIKLIDIR
"Sünnet; penisin uç kısmını örten derinin cerrahi bir işlemle çıkarılmasıdır. Günümüzde dünyada en çok yapılan cerrahi operasyondur. Tam olarak nerede ve ne zaman ortaya çıktığı bilinmemekle birlikte, tarihçesi yazılı tarih öncesine kadar uzanmaktadır. Temelde dinsel bir uygulama olarak bilinse de sünnet günümüzde tıbbi yararından dolayı da yapılmaktadır. Hatta bu nedenle birçok kişi, dini inançlarında sünnetin yeri olmamasına karşın çocuklarını sünnet ettirmekte, Batı toplumlarında da sünnetin giderek yaygınlaştığı gözlemlenmektedir.

SÜNNET KADINI DA KORUYOR
Sünnetin tıbbi açıdan sayısız yararı olduğu birçok araştırmada gösteriliyor. Penis ucu temizliğinin sürekliliğini sağlamak yanında, sünnetli erkeklerde penis başı kanseri ve eşlerinde rahim ağzı kanseri daha az görülüyor. Buna karşılık sünnet edilmemiş kişilerde birçok sağlık sorunu görülebiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda, penis başı kanser sıklığında ve eşlerinde rahim ağzı kanserlerinde artış gözleniyor.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.