Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GEÇMİŞTE YAŞAYANLAR HASTALANIYOR

İspanya’da yapılan araştırmada hala geçmişte yaşadığı pişmanlıklara üzülen insanların yaşlandıkça hastalıklara yakalanma riskinin arttığı ortaya çıktı.


İspanya’da bulunan Granada Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada geçmişte yaşadığı kötü deneyimleri için hala üzüntü duyan ve bu kötü olayları unutamayan kişilerin hayat kalitesinin düştüğü ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarına göre, geçmişinde yaşadığı pişmanlıklar için hala üzülen kişilerin hastalanma olasılığı, geçmişiyle yaşamayan ve her zaman önüne bakanlara göre çok daha fazla.

Çalışmaya katılan 50 kişiye geçmişlerini ne sıklıkta düşündüğüne ve gelecek planlarına dair sorular yöneltildi. Katılımcıların verdikleri cevaplara fiziksel beden sağlık bilgileri de eklendi.

Çalışmayı yürüten ekibin başındaki Cristian Oyanadel araştırmanın en önemli noktasının insanların geçmişi algılama şekillerinin ortaya çıkması olduğunu belirtti. Oyanadel sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişiyle barışık yaşayamayan kişiler bugünün keyfine varamıyor ve diğer insanlardan daha kötümser bir bakış açısına sahip oluyor.”

Çalışmada ayrıca, geçmişinden kopamayan kişilerin ağrıya, diğer kişilerden daha hassas olduğu da gözlemlendi.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.