Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DAHA İYİ BİR EĞİTİM, “BİR SİLGİ BİR KALEM” İLE BAŞLAR!

Türkiye’deki okulların eğitim standartlarını yükseltme amacıyla kurulan ve Türkiye’nin ilk aracısız sosyal sorumluluk dijital platformu “Bir Silgi Bir Kalem” projesi, bağışçılar ve ihtiyaç sahibi okulları bir araya getiriyor.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ve sivil bir kuruluş olan Lider Adaylarını Destekleme Derneği’nin (LADDER) inisiyatifi ile yürütülen “Bir Silgi Bir Kalem” projesi, tüm Türkiye’de ihtiyaçlarını karşılayamayan ilk ve orta öğretim kurumlarına ulaşmayı ve okul yetkililerinin aktardıkları eksikleri karşılamayı hedefliyor.

www.birsilgibirkalem.org olarak hayata geçirilen proje,   “Aydınlık yarınlar için Bir Silgi Bir Kalem” mottosu ile doğrudan Türkiye’deki tüm okullarla bağışçılar arasında dijital bir köprü oluşturuyor. İnternet erişiminin sağladığı kolay iletişim ağı ile iyi imkanlara sahip ve bilgisayardan kırtasiye malzemelerine, kitaptan elektronik eşyalara kadar her türlü yardımı yapmaya hazır kişi ve kurumlar bu proje ile harekete geçip okul yetkililerinin hazırladığı ihtiyaç listesini karşılayarak sayısız çocuğun yüzünü güldürüyor. Bağış yapmak isteyen yardımseverleri vakıf ve dernek gibi kurumları aramaktan kurtaran Türkiye'nin ilk aracısız sosyal sorumluluk projesi “Bir Silgi Bir Kalem”, online altyapısını stratejik işbirlikleri ile destekleyerek ürünlerin gönderimini kolay, zahmetsiz ve hızlı bir şekilde sağlıyor.

Bir Silgi Bir Kalem projesi, gönderilen bağışların yerine ulaştığını ve kullanıldığını gösteren fotoğraflar ile öğrenciler tarafından yazılmış teşekkür mektuplarını da yayınlanarak bağışçılara görevini yapma mutluluğu yaşatıyor. Şeffaf süreç yönetimi ile projenin her aşaması denetlenebildiği gibi yapılan yardımın sorunsuz ve doğru, sağlıklı bir şekilde yerine ulaşması da sağlanıyor.

Türkiye’de sadece orta öğretimde 3,5 milyon öğrencinin okuduğu bir eğitim sisteminde görülen eşitsizlikleri bir nebze olsun azaltma amacıyla hayata geçirilen projenin Facebook ve Twitter sayfaları üzerinden öğretmenler isterlerse ayrıca okulları için ihtiyaçlarını daha geniş kitlelere duyurma olanağı da bulabiliyor.

Facebook ve Twitter’dan takip etmek için:
http://www.facebook.com/BirSilgiBirKalem
http://twitter.com/#!/1silgi1kalem

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.