Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARIMIZ ALKOL KULLANMAYA YATKIN YETİŞİYOR!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin “Alkol, Bağımlılık ve Özendirici Eylemler” adlı raporuna göre, Türkiye’de 4 milyon alkolik ve 13 milyon alkol kullanmaya yatkın kişi bulunuyor. Dolayısı ile bu sorun en az Türkiye’nin yarısını ilgilendiriyor.


Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin “Alkol, Bağımlılık ve Özendirici Eylemler” ile ilgili raporu açıklandı. Alkolün bireysel ve toplumsal zararlarının herkes tarafından bilinmesine rağmen, dikkate alınmaması nedeniyle, konunun ciddiyetine işaret etmek için böyle bir raporun hazırlandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını Önleme ve İzleme Bürosu’nun, 28 ilçedeki, 154 lisede 31 bin 272 öğrenci arasında yaptığı anket çalışmasında, ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocuklarının alkole daha eğilimli olduğu sonucu çıktı.

Madde kullanımına neden olan bireysel, çevresel ve sosyal faktörleri belirlemek için sorulan sorulara maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının yüzde 51’i en az 1 kez sigara ve yüzde 7’si en az 1 kez esrar içtiklerini belirtirken, yüzde 36,3’ü de alkollü içki kullandıklarını ifade ettiler. Araştırmada, tek çocuk olan öğrencilerde alkol kullanımınm daha yaygın olduğu ortaya çıktı. Tek çocuk olan öğrencilerin yüzde 50,4’ü alkollü içki kullandıklarını belirtirken, bu oran 4 kardeş olanlarda yüzde 23,9’a, 7 kardeş olanlarda yüzde 19,7’ye geriliyor.

Araştırmada, annesi üniversiteden mezun gençlerin yüzde 53,5’inin en az 1 kez alkol tükettiğini ortaya koydu. Bu oran okur-yazar olmayan anneye sahip gençlerde ise yüzde 21,1.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkan Danışmanı Mehmet Varol “Türkiye’deki boşanmaların yüzde 12,2’si içki ve kumar nedeniyle gerçekleşiyor. Aile ve toplum yapısının bozulmasında alkol büyük yer tutuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye de dahil 30 ülkeyi kapsayan araştırmasındaki toplumsal olaylarda alkolün etki yüzdeleri ise şöyle: “İntihara teşebbüs yüzde 90, cinayet yüzde 85, boşanma yüzde 80, tutukluluk yüzde 78, mala yönelik suçlar yüzde 77, hırsızlık ve yankesicilik yüzde 71, eşler arası şiddet ve trafik kazalan yüzde 70, işe gitmeme ve akıl hastalıkları yüzde 60.”


 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.