Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DİŞ SAĞLIĞI GEBELİK ŞANSINI ETKİLİYOR

Uzmanlar diş sağlığındaki bozulmanın gebe kalma şansını azalttığını belirtiyorlar.


Diş hastalıklarının kalp rahatsızlıkları, 2. tip şeker hastalığı, düşük ve spermlerin azalmasıyla bağlantılı olduğu daha önce biliniyordu. Ancak yeni yapılan bir araştırma gösterdi ki, ağız sağlığındaki bozulma ve iltihap gebe kalmayı en az 2 ay geciktirebiliyor.

Uzmanlar, gebe kalmak isteyen kadınların dişlerini diş ipiyle düzenli olarak temizlemelerini öneriyor.

Avustralya’da 3 bin 500 kadının katıldığı bir araştırmada diş eti hastalığı bulunan kadınların kanlarında iltihap göstergelerinin arttığı görüldü. Bu iltihabın kontrol altına alınmaması durumunda, vücudun normal çalışmasını tahrip etmeye yol açan zincirleme reaksiyonlara sebep olabildiği açıklandı.

İsveç’teki bir üreme sağlığı toplantısına katılan uzmanlar normal gebe kalma süresinin ortalama 5 ay olduğunu hatırlatarak, diş hastalığı durumunda bunun 7 aya çıkabildiğini belirttiler.

Araştırmayı yapan Batı Avustralya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Roger Hart, şimdiye kadar diş sağlığıyla gebelik arasında bağlantı kuran bir araştırma yayınlanmadığını, diş sağlığının gebelik şansını artırmadaki faktörlerden biri olduğunun bu araştırmayla ortaya konulduğunu söyledi.


 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.