Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUK NASIL BİR BABA İSTER?

Çocuklar nasıl bir baba istediklerini yapılan bir ankette tanımladılar. Avrupalı araştırmacıların yaptığı ankette, çocukların “sert” ve “yumuşak” baba tanımlamaları da oldukça ilginç!


Avrupalı araştırmacılar, 5-6 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklarına bir anket hazırlayarak farklı sıfatlar arasında seçim yapmalarını istediler. Sert, yumuşak, ilgisiz, evcil, arkadaş gibi sıfatları çocuklar kendilerine göre yöntemlerle tanımlıyorlar.

 

ANNEME YARDIM EDİYORSA “EVCİL”

Babalarını daha önceden belirlenmiş 6 kategoriden birine sokmaları istendiğinde, çocukların yüzde 30’u “evcil” kategorisini seçerek, evde annelerine yardım eden babalarına evcil sıfatını uygun görüyor. “Sert” yanıtını veren diğer yüzde 30 çocuk ise sert babayı, ilgisiz değil aksine her şeyleri ile ilgilenip kurallar koyan babalar olarak tanımlıyor.

 

Sırtına binebildikleri ve atçılık oynayabildikleri babalarına “yumuşak” sıfatını daha uygun bulan çocukların sayısı da hayli fazla.

 

Ankette asıl dikkat çeken nokta, çocukların tüm bu sıfatlardan en çok “ilgisiz” baba sıfatına olan tepkileri. Bu seçenekten uzak duran çocuklar ilgisiz babayı, evladı önünde oynarken gazete okuyup çayını yudumlayan baba tipi, olarak tanımladılar. Çocuklar tüm bu özelliklerden en çok “ilgisiz” babalara karşı tepkili. Minikler, ilgisiz babaların kendilerini yalnız bıraktıklarını ve onlarla oynamadıklarını söylüyorlar.

 

Amerikan Aile Araştırma Konseyi’nin son raporunda, bir babanın her gün çocuklarına ayırdığı vaktin ortalama 8 dakikadan biraz az olduğu belirlendi. Anne de çalışıyorsa bu zaman yarıya inebiliyor.

 

Çocuklar, sert, güvenilir, aynı zamanda yumuşak, teselli bulabilecekleri güçlü kollara sahip ve sınır-kural koyucu, kalın sesli bir baba arayışında. Hemen korkmayın. Aslında onların tek bir isteği var; o da ilgi! Çocukların hemen hepsi her şeyden önce kendileriyle her durumda ve her fırsatta ilgilenen bir baba istiyor.


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.