Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUNUZ YETERİNCE İŞİTMİYOR OLABİLİR!

Çocuğunuza seslendiğinizde tepki vermiyorsa, bir problem var demektir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serdar Ünlü, çocuklarda geniz eti nedeniyle işitme problemi oluştuğunu ve beraberinde rahat nefes alamama sorunu görüldüğünü anlattı.


Doktor Serdar Ünlü şunları söyledi: “Bu kolay fark edilmeyen sinsi bir hastalıktır. Eğer çocuğa seslenildiğinde tepki vermiyorsa, bir problem var demektir. Bazı aileler bunu atlayabiliyor. Çocukta görünen bir rahatsızlık olmuyor, ağrısı olmuyor, akıntı şikayeti olmuyor ama hafif işitme kaybı oluyor ve aile dikkatli değilse fark edilmiyor.

Geniz eti olan çocuk rahat nefes alamaz, ağzı açık uyur, horlar, yatağını ıslatır, yatakta sürekli yer değiştirir, karın ağrısı şikayeti ile karşılaşır. Aileler (burunda et var) gibi meseleyi basit algılıyor ama sonuçları kötü olabiliyor.

Bu çocuklarda 30 desibel, 40 desibele kadar kulakta işitme kaybı oluşuyor, yani orta derecede işitme kaybı oluşuyor. İki kelimeden birini kaçıran çocukta öğrenme bozukluğu oluyor, bu durum çocukta zeka geriliği vardır anlamına gelmez. İşitme probleminden dolayı öğrenme bozukluğu olan çocuklar var. Öğrenme bozuldukça da dikkat dağınıklığı gelişiyor.        

 

        
.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.