Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜNEŞİN İZİNDE AYDINLANDI

Türkiye’yi karış karış gezen ressam Ahmet Güneştekin, Türkiye’nin farklı şehirlerine resim sanatını götürüyor.


“Ustalarla Güneşin İzinde” adlı projeyi hayata geçiren Güneştekin, 2011 yılının ilk durağı olarak Urfa’da Tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarında çocuklarla buluştu. Resmin büyülü dünyası ile yüzleri aydınlanan onlarca çocuk, yüzyıllar öncesinin üniversitesinde büyüklere mutluluk dersi verdi.

Hatice: 13 yaşında. 11 kardeşi var. Böyle bir çalışmaya katıldığı için çok mutlu. Ortaokul birinci sınıfta resim öğretmeni olmaya karar vermiş. Zaten çizdiği resimde de bunu anlatıyor.
Huriye: 9 kardeşi var. 11 yaşında ve Harran’da okuyor. “Büyüyünce ne yapmak istiyorsun?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor: “Daha karar vermedim ama resim yapmayı çok seviyorum.”
Tüm çocukların yüzünde aynı mutluluk, aynı heyecan var. Hepsi kendilerini mutlu eden tasvirler çiziyorlar. Belki kimi resme olan yeteneğini keşfeder kimi ise resimle anlatır anlatamadıklarını...

Bu zamana kadar gittiği her şehre resim sanatının usta isimlerini de beraberinde götüren Ahmet Güneştekin, tarihi mekanlarda sergiler açıyor ve bölgenin çocuklarını resimle tanıştırıyor. 1997 yılında başlayan projeyi yıllarca kendi çabaları ile yürüten Güneştekin, ilk defa destek alarak bu projeyi tüm yurda yaymak için yola çıktı. Metro ve P&G işbirliği ile düzenlenen “Ustalarla Güneşin İzinde” adlı proje sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde çocukların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kimi daha önce resimle, fırçayla ve boyayla hiç tanışmamış olan çocuklar, “Çocuklarla Resim Atölyeleri” sayesinde resmin hayal dünyası ile buluşup, yaratıcılıklarını geliştiriyor ve yeteneklerini keşfediyorlar.


Ahmet Güneştekin projenin 2008-2009 yıllarında gerçekleşen ilk etabında Anadolu’nun 39 farklı kentini ziyaret ederek 5 bini aşkın köyde, 10 bini aşkın çocukla bir araya geldiklerini söyledi. Ahmet Güneştekin sözlerine şöyle devam etti: “Ustalarla Güneşin İzinde projesi ile bir yandan Anadolu’daki çocukları resim sanatı ve renklerin büyülü dünyasıyla tanıştırmayı, diğer yandan da tarihe ışık tutmayı ve bu ışığı geleceğe yansıtmayı hedefliyoruz.”

BELGESEL YOLDA...
Proje kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinlikler, Ahmet Güneştekin tarafından hazırlanan ve televizyon ekranlarında yayınlanacak olan “Güneşin İzinde” isimli belgeselle milyonlara ulaşacak. Urfa ile başlayan geziler 13 şehirde gerçekleştirilecek, yüzlerce çocuk renklerle ve fırçalarla buluşacak.



 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.