Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OKUL KANTİNİ DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Gün geçtikçe artan obeziteye karşı birbirinden farklı kampanyayalarla önlem alınıyor. Onlardan biri de Antalya Valiliği’nin başlattığı “Sağlıklı Kantin” uygulaması. Artık okul kantinlerinde taze sıkılmış portakal suyu ve meyve de bulunuyor.


“Sağlıklı Kantin” uygulaması ile Antalya genelindeki 356 okul kantininde sabahları taze sıkılmış portakal suyu ve ayranın yanı sıra; çilek, badem gibi mevsim meyveleri de satışa sunuluyor. Bardağı 1 liradan satılan taze sıkılmış portakal suyuna öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Uygulamadan memnun olan öğrenciler, daha önce sabahları gazlı içeceklerle güne başladıklarını, uygulamanın ardından ise sabahları taze sıkılmış portakal suyu içtiklerini söyledi. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, “Hedefimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek. Sağlıklı beslenen çocuklar hayatta başarılı oluyor” dedi.

Umarız, bu uygulama bütün okul kantinlerine örnek olur da, çocuklarımız gazlı içecek yerine taze sıkılmış meyve suyu ya da meyve; şekerli atıştırmalıklar yerine de kuruyemiş ve besleyici sandviçler yiyebilirler.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.