Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNESİ MUTLUYSA ÇOCUK DA MUTLU!

Çocuk, annesi mutluysa mutlu oluyor. Araştırma sonuçları, babaların mutluluğunun ya da mutsuzluğunun anneler kadar çocukları etkilemediğini gösterdi.


İngiltere’deki Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından 40 bin aile üzerinde yapılan araştırmada çocukların mutluluğunun anneye bağlı olduğu ortaya çıktı.

10-15 yaş arası üzerinde yapılan araştırmaya göre anneler mutluysa çocuklar da mutlu oluyor. Eğer anneler sürekli evin içinde mutsuzsa çocuklar da evde ya da okulda mutsuz oluyor, arkadaşlarıyla iletişim kurmakta zorluk çekiyor. Araştırmada babaların mutluluğunun ya da mutsuzluğunun çocukları anneleri kadar etkilemediği ortaya çıktı.

MUTLU AİLE BAŞARININ ANAHTARI
New York Psikiyatri Enstitüsü tarafından yapılan araştırma ise mutlu ebeveynlere sahip çocukların hayatta daha başarılı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmayla ilgili konuşan Myrna Weissman ise “Üzüntülü, kederli ebeveynler muhakkak tedavi edilmeli. Bu durumdan sadece onlar etkilenmiyorlar, çocukları da etkileniyor. Mutsuz çocuk hayatı boyunca gerek iş hayatında gerekse özel hayatında başarısız oluyor” diye konuştu.




 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.