Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUN ERGENLİĞİ RAHAT GEÇSİN İSTİYORSANIZ…

Çocuklarının ergenlik dönemini sorunsuz atlatmasını isteyen anne babalar, çocukları 0-3 yaş arasındayken uzman desteği almalı…


Giresun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi Müdürü Mehmet Önder Temel; ailelerin, çocuklarının sorunları ergenlik dönemine ulaştığında, sorunlar bir yumak haline geldiğinde kendilerine başvurduğunu anlattı ve şöyle konuştu:        

“Bu problemler kronik bir hal aldıktan sonra çözümü de çok zorlaşıyor. Anne babalar bazı klasikleşmiş tutum ve davranışlarını değiştiremediğinden, çocuk üzerindeki egemenliklerini her zaman korumak istediklerinden çocuklarıyla aralarında büyük çatışmalar çıkıyor. Aile Danışma Merkezi olarak ailelerin çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bizim bu çalışmalarımız bir terapi değil, anne ve babalarda farkındalık ile bilinç yaratmak amacında oluyor. Bu açıdan ebeveynlerin, çocukları ergenlik dönemine gelmeden bize başvurmaları her açıdan daha faydalı olacaktır.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nün müdahale ettiği olaylara baktığımızda son dönemlerde psikolojik sorunlar yaşayan gençlerin sayısının arttığı tespit edilmiştir. Sınav stresi ve anne baba baskısı ergenlik dönemindeki gençlerde psikolojik sorunlara yol açıyor. Bu tür sorunlar yaşayan gençlerimizin ailelerine yönelik ev ziyaretleri ve merkezimizde eğitim çalışmaları yaptık. Ev ziyaretlerinde her ne kadar anne ve babaya ulaşmış olsak da, aileler ya bu olayın farkında ve bilincinde değil ya da çevre baskısından dolayı psikolojik destek almak istemiyor. Gizlilik içinde yaptığımız çalışmalarımız konusunda aileleri bilinçlendirerek, çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmalarını sağlıyoruz. Böylece ruhsal açıdan toplumda daha sağlıklı bireylerin yetişmesine de katkı sunmuş oluyoruz.”


        

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.