Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EMZİRMEK BEBEĞİN ZEKASINI GELİŞTİRİYOR

Anne sütünün her gün başka bir yararı konuşuluyor. Son olarak da anne sütü ile beslenen bebeklerin zeka seviyelerinin, emmeyen bebeklere göre daha yüksek olduğu açıklandı.


Op. Dr. Esen Yarar, anne sütü ile beslenen bebeklerin vücut sağlığı yanında zeka seviyesinin de yüksek olduğunu belirtti.

Gelişen tıp ve artan teknolojiye rağmen, bebekler için dünyada anne sütünün yerini tutabilecek hiçbir besin maddesi bulunmadığını ve bulunamayacağını belirten Esen Yarar, bebekler için en sağlıklı ve en ucuz besin maddesinin anne sütü olduğunu söyledi.

Yarar, “ABD’de Lexington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada anne sütü içen bebeklerin zeka gelişiminin içmeyenlere göre daha fazla olduğu tespit edildi. Kentucky Üniversitesi uzmanları, anne sütüyle beslenen bebeklerin IQ’leri biberonla beslenen bebeklere oranla 5 puan daha fazla olduğunu belirledi. Bu 5 puanlık artışın yüzde 40’ının anne bebek arasındaki yakınlaşmadan doğduğunu, yüzde 60’ının ise tek başına anne sütünün besleyici değerinden kaynaklandı tespit edildi”  dedi.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.