Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SİGARAYI BIRAKMAYA ÇALIŞAN EBEVEYNLER DİKKAT!

Sigarayı bırakmakta kullanılan nikotin bantları evdeki çocuklar için büyük tehlike. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Tabak, anne babaları nikotin içeren ürünleri açıkta ve çocukların erişebileceği yerlerde bırakmamaları konusunda uyardı.


Sigarayı bırakma girişimi sırasında sigara içenlerin en çok başvurdukları yöntemlerden birisi nikotin içeren bant ve sakızların kullanılması. Nikotin içeren bantlar 7-14-21 mg, sakızlar ise 2-4 mg gibi erişkinler için çok yüksek sayılmayacak miktarda nikotin içeriyor. Ancak, nikotinin kg başına 0,5 mg’ının ölüme yol açabileceği düşünüldüğünde, erişkinlerin sigara bırakmakta kullandıkları nikotin bant ve sakızlarının küçük çoçuklar tarafından kullanılmaları durumunda hayatı tehdit eden, hatta ölümle sonuçlanan zehirlenmelere yol açabildiği yapılan bir çalışmada anlaşıldı.

Harvard Tıp Fakültesi Toplum Sağlığı Tütün Kontrolü Araştırma Grubu Direktörü Dr. Greg N Connolly’ın açıklamalarına göre, yaptıkları bir araştırmada çocuklarda tütüne bağlı zehirlenmelerin en sık ikinci sebebinin dumansız nikotin içeren ürünlerin yanlışlıkla kullanılması olduğu bulundu.

Ebeveynlerin çoğu çocuklarını kaza ve zehirlenmelerden korumak için çocuklarda zehirlenmeye veya istenmeyen etkilere yol açabilecek aspirin, öksürük şurubu, antibiyotik, uyku ilacı gibi ilaçları ve yanıcı maddeleri onların erişemiyecekleri çocuklarının erişemeyecekleri raflarda ya da kilitli dolaplarda saklarlar. Buna karşılık nikotin içeren ürünlerin çocuklarda ölüme kadar varabilen yan etkilere yol açacağından haberdar olmadıkları için açıkta bırakabiliyor. Bu da bu ürünleri kullanan çocuklarda zehirlenmelere neden olabiliyor.


 


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.