Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OLMAZSA OLMAZ: ANNE ŞEFKATİ!..

Annenin bebeğine gösterdiği şefkat, çocuğun yetişkinlik döneminde de sorunlarla daha iyi başa çıkmasını sağlıyor ve çocuğu stres, hastalık gibi olumsuz etkilerden koruyor.


ABD’li bilim adamları, 482 anne ve 8 aylık bebekleri arasındaki bağı araştırdı ve bu bağın bebekken araştırmaya katılanların 34 yaşına geldiğinde üzerlerindeki etkilerini inceledi.    
   
10 anne-bebek çiftinden yaklaşık birinde uzmanlar, annenin bebeğine gösterdiği şefkati “az”, çiftlerin yüzde 85’inde “normal”, yüzde 6’sında “fazla” buldu.       

ŞEFKAT GÖREN BEBEK, SALDIRGAN BİR YETİŞKİN OLMUYOR!
Bebekken araştırmaya katılanlar, 34 yaşına geldiğinde tekrar teste tabi tutuldu. 8 aylıkken annesinin fazla şefkat gösterdiği kişilerin kaygı, stres ve saldırganlık düzeyinin diğerlerinden az olduğu görüldü. Ayrıca bu kişilerin kalp-damar hastalıklarına daha az yakalandığı ve hayatla daha iyi mücadele ettiği belirlendi.      
 

Hayattaki ilk deneyimlerin, yetişkinlik dönemini bile etkileyebildiğini doğrulayan bilim adamları, hatırlanmayan bebeklik anılarının ileride kişiyi hayata karşı daha dayanıklı ya da hassas hale getirebildiğini vurguladı.       

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.