Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞA YATIRIM İÇİN: EVDE KİTAPLIĞINIZ OLSUN!

20 yıldır süren bir araştırmanın sonuçlarına göre kitaplığı olan bir evde doğan çocuklar, diğerlerine kıyasla hayata bir kaç adım önde başlıyorlar.


Nevada Üniversitesi’nden Sosyolog Prof. Mariah Evans başkanlığındaki Los Angeles California Üniversitesi ve Australian National Universitesi’nden araştırma ekipleri, 20 yıl boyunca 27 ülkeden 70 bin aile ile görüştü. Araştırmanın sonucuna göre, kitaplığı olan evlerde doğan çocuklar, kitaplığı olmayan evlerde doğup büyüyen çocuklara göre daha yüksek bir eğitim düzeyine sahip oluyorlar.

Evde bulunan kitapların çocukları etkileyip etkilemediğini ortaya çıkartmayı hedefleyen araştırma, ortalama beşyüz kitaplık bir kütüphanenin bulunduğu evlerde doğmuş olmanın, yüksek eğitim görmüş bir ailenin çocuğu olmak gibi bir etki yaptığını ve başarı düzeyini kendiliğinden arttırdığını belirlerdi. Kitaplığı olmayan evlerde doğan çocuklar ise hiç eğitim görmemiş bir ailenin koşullarına mahkum oluyorlar.

Prof. Evans, bu türden kütüphaneli evlerin, düşük eğitim düzeyine sahip anne ve babaların çocuklarını daha fazla etkilediğini belirtti. Prof. Evans, “Kitaplar çocuklarımızın geleceği için en etkili ve en ucuz yatırım” diyor.



 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.