Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DOĞUM KONTROL HAPLARINI UZUN SÜRE KULLANMAYIN!

Meme kanserinin nedenleri arasında sayılan hiç doğurmamak, süt vermemek, erken adet görmeye başlamak, gibi nedenlere şimdi de uzun süre doğum kontrol hapı kullanmak eklendi. Prof. Dr. Özmen, kadınların uzun süre doğum kontrol hapı kullanmasının meme kanseri riskini atrtırdığını söyledi.


Türkiye Meme Dernekleri Federasyonu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen konuyla ilgili şunları söyledi:
“Kadınların uzun süre doğum kontrol hapı kullanması meme kanseri riskini arttırmaktadır. Hiç doğurmamak, erken adet görmeye başlamış olmak, süt vermeme gibi nedenler de bu kanserin oluşumunda önemli bir faktördür. Meme kanserinden korunulması için dengeli beslenmeli ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Kadınlar en sık, memelerinde ağrısız kitle şikayetiyle doktora gelmektedirler, ama meme kanserinde amaç henüz hastalık belirtileri ortaya çıkmadan mamografiyle tanı koymaktır. Ülkemizde meme kanseri sıklığı hızla artarken bu konuda farkındalık oluşturulamaması hastalığın geç teşhis edilmesine, memenin alınmasına, hatta ölüme neden olmaktadır.”
        
BAHÇEŞEHİR MEME KANSERİ ERKEN TANI VE TARAMA PROJESİ
Prof. Dr. Özmen, Bahçeşehir Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Projesi’nin Türkiye’de toplum tabanlı, 10 yıllık sürede uygulanması gereken bir proje olduğunu bildirdi.        

Hedef bu bölgede oturan 40-69 yaşlarındaki yaklaşık 5 bin kadını evlerinde ziyaret ederek ücretsiz dijital mamografi ve muayene yapılan MEMEDER’e davet etmek. Piyasa değeri yaklaşık bin TL’yi bulan bu hizmet tamamen ücretsiz.

MEMEDER Başakşehir Belediyesinin arkasındaki Gelişim Akademisi’nde yer alıyor. Merkez’de bu yıl içinde 3 bin kadına ulaşmak hedefleniyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.